• BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Sıcaklık 10 derece düşecek

Sıcaklık 10 derece düşecek
Hava sıcaklığında, Ege, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derecelik düşüşler olacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Hava sıcaklığında, Ege, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derecelik düşüşler olacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Isparta, Burdur, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı çevreleri yağışlı geçecek.

 Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yağışların; bu akşam ilk saatlerde İzmir, Muğla, Aydın, İstanbul, Balıkesir çevreleri ile gece ilerleyen saatlerden itibaren Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Bolu, Bartın, Düzce, Sakarya, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar akşam ilk saatlerde Trakya'da ve gece saatlerinde Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Bolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığında, Ege, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derecelik düşüşler olacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Yağışların; bu akşam ilk saatlerde İzmir, Muğla, Aydın, İstanbul, Balıkesir çevreleri ile gece ilerleyen saatlerden itibaren Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Bolu, Bartın, Düzce, Sakarya, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden, başta denizciler olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sis, buzlanma ve don uyarısı

Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, Türkiye'nin doğu kesimlerinde bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


Bölgelerde hava durumu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar ilk saatlerde Trakya'da, gece saatlerinde ise Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların bu akşam saatlerinde İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.
Ege: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu akşam ilk saatlerde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.
Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, batısı çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevreleri yağmurlu geçecek.
İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın kuzeybatı kesimleri yağmurlu geçecek. Bölge genelinde bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer hafif sis görülecek.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevrelerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli olacak. Yağışların Bolu çevresinde gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Batı kesimlerinden başlamak üzere kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu geçecek. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis ile birlikte Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89