• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Sevgi Kurtulmuş: Kapının önüne koydular!

Sevgi Kurtulmuş: Kapının önüne koydular!
Sevgi-Numan Kurtulmuş çifti, 28 Şubat sürecinde yaşadıkları dönemi Balçiçek İlter'e anlattı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan “Balçiçek İlter’ke Söz Sende’ye” canlı yayın konuğu olan Sevgi-Numan çifti özel yaşantıları hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Sevgi Kurtulmuş… 28 Şubat sürecinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçentti. Aynı zamanda Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un da eşi. 28 Şubat sürecinin başörtülü ilk mağduru. İnancı ve giyinişi nedeniyle üniversitede ki işine son verilen Sevgi Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında “Ben o dönemin maalesef ilk mağduruyum. Kemal Alemdaroğlu, rektör seçildikten bir gün sonra, kendimi kapının önünde buldum.” dedi. Sevgi Kurtulmuş yaşadığı zor dönemi şu sözlerle anlattı;

OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEMDİ

“Başımı Amerika’dayken örtmüştüm. Oranın en iyi okullarından birindeydik ve rahattık. Türkiye’ye döndüğümüzde bir sorun olacağını düşünmemiştim. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doçenttim. 28 Şubat’la birlikte her şey tepetaklak oldu. Öğrencilerle ilişkim benim hep çok iyiydi. Hiçbir problemimiz yoktu. Olağanüstü bir dönemdi.”

KENDİMİ KAPININ ÖNÜNDE BULDUM

“Ben o dönemin maalesef ilk mağduruyum, onların ilk icraatı benim. Kemal Alemdaroğlu rektör seçildiği gün 1 numaralı kararı Nur Serter’i rektör yardımcısı yapmak oldu. İki numaralı karar olarak da beni açığa aldı. 6 ay gibi kısa bir süre içinde bütün soruşturmalar aleyhime sonuçlandı ve haziran ayında kendimi kapının önünde buldum. Karar yazılı bildirildi. Gayet hukuk dışı yaptırımlarla aleyhime sonuçlandı. Siyasi bir süreç yaşadık. İkna odaları tam benim uzaklaştırılmamdan sonra başladı. Beraber akademik hayata başladığımız birçok kişi şimdi iyi yerlerde. Bu çok acıtıcı-incitici birşey. Ben çok kırıldım. İnsan Türkiye’ye dair ümidini kaybediyor. Numan Bey’in siyasete girmesi de o döneme rastlar.”

EŞİM BENDEN DAHA METİN DAVRANDI

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise çok kötü bir dönem geçirdiklerini ifade ederek “Hakikaten kötü bir dönemdi. O zaman bizim Emir çok ufaktı 1 yaşında... Biz okulda düzeni kurmuştuk. 1996 yılı. Gece geç vakte kadar çalışıyorduk ki çocukların önünde çalışmayalım diye. Emir annesini görünce yerlere yatardı gitme işe diye… 28 şubat döneminde Sevgi hanım’ın kararı benim elime geçti önce, yazılı olarak. Ben biraz sakinleştireyim diye, otur istersen dedim. Oysa o benden çok daha sabırla sükunetle karşıladı olan bitenleri. Ben daha tepkiliydim. Benim siyasete giriş sürecim eşimin yaşadıklarından sonra olmuştur. O zamana kadar siyasetin hep bir şekilde içindeydim ama asıl kararı vermem 28 Şubat’a denk gelir.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89