• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 2 °C

Şerzan Kurt davasında skandal savunma

Şerzan Kurt davasında skandal savunma
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin (45), maktul Şerzan Kurt'un annesi Nejla ve babası Ömer Kurt hazır bulundu.

Muğla'daki öğrenci olaylarında Şerzan Kurt'un (21) tabancayla ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memurunun tahliye talebi reddedildi. Polisin avukatı "olayda birçok genç birbirlerine zarar verirken polis gaz sıkmayacak da çiçek mi sunacak?" savunması yaptı. 

Polis memuru Gültekin Şahin, savunmasında, 21 aydır tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, eksik evrakın giderilmesinin uzun sürdüğünü söyledi. 

Dosyadaki gizli tanık ifadelerinin çelişkili olduğunu savunan Şahin, "Eksik evrakın giderilmesinin sorumlusu ben miyim? 21 aydır hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Tahliyemi istiyorum" dedi. 

Şahin'in avukatlarından Erol Halka da olay sırasında yaklaşık 40 kişilik bir grubun kavga ettiğini ifade ederek, müvekkilinin olaya müdahalesinin doğru olduğunu savundu. 

"Olayın doğası gereği polisin birtakım güç kullanmasının normal olduğunu" öne süren Erol, "Olayda birçok genç birbirlerine zarar verirken polis gaz sıkmayacak da çiçek mi sunacak? Müvekkilim olay sırasında yasal çerçevede hareket etmiştir. Müvekkilimin böyle bir olayda tutuklu bulunması vicdanları yaralıyor. Tahliye talep ediyoruz" diye konuştu. 

Kurt'un avukatlarından Mustafa Rollas ise sanık polis memuru Şahin'in olay sırasında üstlerinin emirleri doğrultusunda hareket etmediğini iddia ederek, "Muğla emniyetindeki müdür yardımcılarının 'bu olayda, silahla havaya ateş edilmesi ya da biber gazı kullanılmasının emri verilmemiştir' şeklinde beyanları vardır. Bu beyanlar dosyada da mevcuttur. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. 

Mahkeme heyeti, tahliye talebini reddetti, eksik evrakın giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Muğla'da bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs 2010 gecesi başlayan, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasıyla sabaha kadar süren olaylarda, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt ağır yaralanmıştı.

Kurt, 19 Mayıs'ta, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Şerzan Kurt'un ölümüyle ilgili olarak tutuklanan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gültekin Şahin hakkında, Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde "olası kasıtla nitelikli adam öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Mahkeme, ilk duruşmada davanın, güvenlik nedeniyle Eskişehir'de görülmesine karar vermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89