• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Sergey Lavrov: İsrail, Suriye savunma sistemini vurdu

Sergey Lavrov: İsrail, Suriye savunma sistemini vurdu
Lübnan televizyonuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanı, İsrail'in Suriye saldırılarında hedefin Suriye'nin savunma sistemleri olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve 51 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısı ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve herhangi bir tarafı suçlamak için erken olduğunu söyledi.

Lübnan televizyonuna konuşan Rus bakan, "Henüz soruşturma devam ederken, kimseye karşı bir suçlamada bulunma doğru olmaz" uyarısı yaptı, Rusya'nın her türlü terör saldırısını kınadığını, bu alanda herhangi bir çifte standart anlayışı olmadığını belirtti.

Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde tüm terör saldırılarının kınanması yönünde bir teklifi olduğunu hatırlatan Lavrov, "Bir kısım Batılı ülkelerin Suriye'de meydana gelen terör saldırılarını kınamamaları üzücü." eleştirisi getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Reyhanlı saldırısı sonrası terör eylemini kınamış ve Türkiye'ye de başsağlığı dilemişti.

İSRAİL, SURİYE SAVUNMA YAPISINI HEDEF ALDI

İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırısı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Rus bakan, İsrail'in Suriye'nin savunma sistemlerini hedef aldığı yönünde ellerinde veri olduğunu söyledi. Lavrov, "Bizim edindiğimiz bilgilere göre İsrail Suriye savunma sistemlerini hedef aldı. Burada detaya girmek istemiyorum." dedi.

SURİYE'YE VERİLEN S-300'LER İSRAİL SALDIRISI İLE BAĞLANTILI DEĞİL

S-300 füze savunma sistemlerinin herhangi bir hava saldırısına karşı korunmaya yönelik olduğuna değinen Lavrov, "Suriye ile bu yöndeki anlaşma saldırılardan çok önce yapıldı." bilgisini verdi. Lavrov, Suriye'ye verilen füze savunma sistemlerinin İsrail saldırıları ile irtibatlı olmadığını da kaydetti.

"Rusya herhangi bir hukuku ihlal etmiyor. Aynı zamanda güvenli tedarikçi olma imajını da korumak istiyor" ifadelerini kullanan Rus bakan, Moskova'nın füze savunma sistemleri ile ilgili daha önceki anlaşmayı yerine getirdiğini, sistemin sadece savunmaya yönelik olduğunu vurguladı.

RUSYA, ESAD REJİMİNİ DESTEKLEMİYOR

Rusya'nın Beşşar Esad rejimini desteklemesi gibi bir durumun Rusya'nın pozisyonu olmadığını ifade eden Lavrov, "Suriye halkının acısı sona ermeli. Uluslar arası hukuk ihlal edilmemeli. Birleşmiş Milletler şartına göre bir ülkenin egemenliğine, toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerekiyor ve içişlerine müdahaleye izin verilmiyor." dedi.

RUSYA'DAN SURİYE MUHALEFETİNE REEL POLİTİKA ÇAĞRISI

Suriye krizinin çözümü için Cenevre'de Haziran'ın ilk yarısında uluslar arası ikinci bir konferans yapılabilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Lavrov, Suriye muhalefetini ikna etmenin zor olacağına değindi. Suriye muhalefetinin 19-20 Mayıs'ta İstanbul'da yapacakları toplantıları beklediklerini kaydeden Lavrov, "Birileri birisini seviyoruz ya da sevmiyoruz diyerek ön şart ortaya koymamalı. Reel politika ve Suriye halkının çıkarları en kısa sürede şiddetin sona ermesini gerektiriyor. Burada herhangi bir ön şart kan akmasının devamına neden olabilir." uyarısında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89