• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Serekaniye çatışmalarına dair ayrıntılar

Serekaniye çatışmalarına dair ayrıntılar
Serekaniye, PYD’nin askeri kanadı YPG ile Nusra Cephesi arasında yaşanan 3 günlük çatışmaların ardından YPG’nin kontrolüne geçti.

Suriyeli Kürt aktivistlerden Enver Muslim, Kurdpress haber ajansına verdiği demecinde Serekaniye'nin YPG militanların kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Kentin Türkiye sınırında bulunmasından dolayı özel bir öneme sahip olduğunu belirten Enver Muslim, YPG’nin kontrolü ele geçirmesinden sonra el-Kaide bağlantılı grupların Türkiye üzerinden Suriye’ye silah, mühimmat ve militan geçişinin kesildiğini söyledi.

PYD yetkililerinden Nasır Hacı Mansur da yaptığı açıklamada “Serekaniye (Resu’l Ayn) ile ilgili üç noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Birincisi çatışmaları başlatan taraf biz değildik, kentin büyük bir bölümünün kontrolü daha önce de bizdeydi. Nusra veya el-kaide militanlarıyla çatışma niyetinde olmadığımız için onların kentin dış kesiminde var olmalarına izin vermiş; ama yerleşim merkezlerine girmelerini yasaklamıştık.

Ancak bunlar birkaç gün önce bize karşı kışkırtıcı eylemlere giriştiler ve onlara karşı yeni bir karar almamıza sebep oldular. Biz de tüm bölgeyi onlardan temizlemeye başladık ve 48 saat içinde tüm bölgeyi kontrol altına aldık.

İkincisi, bu çatışmalarda birçok el-kaide militanı öldürüldü; ama onlar cesetlerin çoğunu araçlarla kaçırmayı başardı. Şu an onlardan Serekaniye’de 9 ceset kaldı. Biz de bu çatışmalarda 2 arkadaşımızı kaybettik. Diğer önemli bir husus, biz bu çatışmalar sonunda onlardan birçok silah ve mühimmat ele geçirdik. 2 Duşka, 4 araba, çok sayıda el bombası ve mühimmat ve on silah YPG güçlerinin eline geçti” dedi.

Nasır Hacı Mansur, sınır kapısının durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi. “Sınır kapısında arkadaşlarımız bulunuyor. Türkiye güçlerine istediğimiz zaman sorun çıkarabiliriz. Bugün akşama doğru siyasi aktivistleri ve önde gelen yerel şahsiyetleri sınır kapısına gönderdik. Onlar Türk yetkililerle görüştüler. Ceylanpınar’da 2 Türk vatandaşının ölmesinden dolayı üzüntülerini bildirdiler ve Türk yetkilerle bundan sonra böyle bir şey olmayacağına dair garanti verdiler.”

Nasır Hacı Mansur, “ÖSO’nun Serekaniye'ye saldırarak sizden intikam alabileceğini düşünmüyor musunuz?” şeklindeki bir soruya ilişkin olarak da şunları söyledi. “Evet böyle bir ihtimal var ve bu ihtimali düşünerek gerekli tedbirleri aldık. Onlar bize bir saldırı başlatabilirler; ancak bizim güçlerimiz de gerekli hazırlığı yapmış bulunuyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89