• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 9 °C

Şerafettin Elçi'ye veda...

Şerafettin Elçi'ye veda...
Ankara'da kanser tedavisi görürken önceki akşam yaşamını yitiren KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi son yolculuğuna uğurlanıyor...

Ankara'da kanser tedavisi görürken önceki akşam yaşamını yitiren KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin özel uçakla Diyarbakır'a getirildiği cenazesini havaalanında binlerce kişi karşıladı. Elçi, binlerce araçlık konvoyla toprağa verileceği Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne uğurlandı. 

42590

Ankara'dan cenazesi bugün saat 08.30'da özel uçakla Diyarbakır'a getirilen KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin cenazesi, aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekilleri Leyla Zana, Altan Tan, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile BDP'li belediye başkanları ile Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel ve KADEP yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılandı. 

Karşılamada BDP tarafından Türkçe ve Kürtçe 'Demokrasi mücadelesinde bir yer edininiz. Halkımız sizi unutmayacaktır', 'Halkımızın ve ailesinin başı sağolsun, mekanı cennet olsun' yazılı pankartlar asıldı. Cenaze aracının önünde yürüyen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, sık sık toplananlara seslenerek Fatiha okumalarını istedi. 

Cenazenin uğurlanışı sırasında konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Seçim sırasında düzenlediğimiz bir mitingten sonra yaptığımız sohbette 'yaşamımı Kürt halkının özgürlük mücadelesine adadım. Diyarbakır'a geldim bu mitingi gördükten sonra artık ölsem de gözlerim açık gitmez. Çünkü Kürt halkı özgürleşmiş' demişti. Ben de Şerafettin Ağabey'e şunu söylüyorum. Siz yerinizde rahat uyuyun. Kürt halkı 30 yıldan beri sürdürdüğü mücadele ile sizin de katkılarınızla özgürleşti, özgürleşmeye de devam ediyor" dedi. 

Şerafettin Elçi'nin cenazesi daha sonra binlerce araçtan oluşan konvoy eşliğinde toprağa verileceği Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne uğurlandı. 

VE CİZRE...

Cizre'deki cenaze törenine BDP tam kadro olarak katılırken, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin kardeşi Sidat Barzani, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Fadıl Mirani bir heyetle katıldı. Törene BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu BDP ve bağımsız milletvekillerinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul Millekvekili Sezgin Tanrıkulu ve 6 milletvekili, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Elçi'nin damada Çaykur Rize spor teknik direktörü Mustafa Denizli, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaklaşık 100 bini aşkın kişi katıldı.  



Şerafettin Elçi'nin cenazesi Ulucamisi'nde kılınan cenaze namazının ardından yine Kürdistan bayrağına sarılı tabutu eller üzerinde yaklaşık 150 metre mesafedeki Cizre Mezarlığı'na götürüldü.

Bu sırada aşırı izdiham yaşandığı görüldü. Elçi, götürüldüğü mezarlıkta vasiyeti üzerine amcası Seyit Abdulkdir Elçi'nin yanında toprağa verildi. 

Şerafettin Elçi'nin cenaze törenine katılan Mesut Barzani'nin kardeşi Sidat Barzani, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada,
Elçi'nin herkesi bir araya getiren yurtsever ve demokrat bir kişi olduğunu söyledi. Barzani, Elçi'nin babası Molla Mustafa Barzani ile arkadaş olduğunu ve son görevlerini yerine getirmek üzere cenazeye geldiklerini kaydetti.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89