• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Şenyaşar ailesine saldırı davası başladı: Vekiller duruşmaya alınmadı

Şenyaşar ailesine saldırı davası başladı: Vekiller duruşmaya alınmadı
Suruç’ta Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açılan davanın ikinci duruşması yapılıyor. HDP milletvekilleri duruşma salonuna alınmadı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AKP’nin Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Davayı takip etmek için Malatya Adliyesi’nde bulunan HDP milletvekillerinden Ayşe Sürücü, mahkeme heyetinin, vekilleri duruşma salonuna almadığını duyurdu.

HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da adliye içinde Şenyaşar ailesi ile yapmak istediği canlı yayına müdahale edildiği bildirildi.

Gergerlioğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Şenyaşar ailesinin duruşmasına katılmamızı engelleyen mahkeme başkanının kararını adliye adalet komisyonu başkanına şikayet ettik” dedi.

Davanın iki tutuklu sanığı Fadıl Şenyaşar ile Enver Yıldız, Ses Bilişim Görütü Sistem (SEGBIS) üzerinden duruşmaya katılıyor. Diğer 11 sanık ise duruşma salonundaki yerlerini aldı.

Duruşmayı takip edenler arasında Şenyaşar ailesinin yanı sıra HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, Van, Antep, Diyarbakır ve Urfa barolarına bağlı avukatlar ile ÖHD Diyarbakır Şubesi üyesi avukatlar bulunuyor.

İddianameden

Saldırıyla ilgili iddianame olaydan 18 ay sonra hazırlanırken, ikisi tutuklu toplam 13 kişi sanık konumunda bulunuyor.

Tutuklu Fadıl Şenyaşar’ın yanı sıra Ferit Şenyaşar ile Kenan, Abdurrahman, Mustafa, Nihat ve Süleyman Yıldız’ın müşteki şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, Enver, Ali, Mehmet ve İbrahim Yıldız ile İbrahim Halil ve Mehmet Şimşek’in isimleri ise şüpheli olarak geçiyor.

Hayatını kaybeden baba Esvet Şenyaşar’ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine yer verilmezken, Adil ve Celal Şenyaşar kardeşler ile AKP’li Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız’ın ölümü yer alıyor.

Esvet Şenyaşar’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89