• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Şener, Saadet'in başına mı geçiyor?

Şener, Saadet'in başına mı geçiyor?
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'e Genel Kurul ve kayyum krizi ile boğuşan Saadet Partisi ile birleşme olacak mı sorusu soruldu.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'e Genel Kurul ve kayyum krizi ile boğuşan Saadet Partisi ile birleşme olacak mı sorusu soruldu. Şener'in cevabı ilginç oldu.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Saadet Partisi veya herhangi bir siyasi partiyle seçim ittifakı yapıp yapmayacaklarına ilişkin olarak, ''İttifaklarla yürümek artık bütün partilerin bir alışkanlığı haline gelmiştir. Peki bu ittifaklar nasıl şekillenecek derseniz, bunun için bekleyeceksiniz. Zamanı günümüze doğru sararak, hızlandırarak bugünden bunun cevabını veremem'' dedi.

Şener, partisinin il başkanları toplantısının ardından bir gazetecinin, ''Saadet Partisi ile birleşecek misiniz? Bu seçeneği nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, seçim ortamında bazı seçim stratejilerinin ortaya çıkabileceğini, ona dayalı olarak da bazı gelişmelerin meydana gelebileceğini söyledi.

''Ancak şu anda seçim ortamında değiliz. Henüz seçimlere 10 ay var. 10 ay kısa bir süre sayılmaz'' diyen Şener, her partideki gelişmeyi kendi iç konusu olarak değerlendirdiklerini vurguladı. Şener, ''Her partinin kendi iç gelişmelerini kendisinin değerlendirmesi, yorumlaması gerektiğini düşünüyoruz. Ama bir siyasi parti olarak bütün olup bitenleri de gözlemlemek doğal bir hadisedir. Dolayısıyla 'hiçbir yorum yapmıyorum' demek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Şener, bir başka gazetecinin, iki parti arasında veya başka bir siyasi partiyle seçim ittifakı düşünüp düşünmediklerini sorması üzerine de 2007 seçimlerine bakıldığında iktidar partisinin ve ana muhalefet partisinin ittifak yaparak seçimlere girdiğini söyledi. Şener, şöyle konuştu:

''Bakıyorsunuz iktidar partisinde solda bilinen önemli, çok sayıda isim 2007 seçimlerinde iktidar partisinin listesinde yer almıştı. Bu bir ittifaktır aslında. Ana muhalefet partisine bakıyorsunuz, o da yıllarca sağ partilerde siyaset yapan önemli bazı isimleri listesine almış, onunla 2007 seçimlerine girmiştir. Dolayısıyla o da ittifakla seçimlere girmiştir.

Buradan şunu çıkarabiliriz, önümüzdeki genel milletvekili seçimlerinde iktidar partisinin bile kafasında hala bazı ittifakların olduğunu düşünüyorum. Yani ittifaklarla yürümek artık bütün partilerin bir alışkanlığı haline gelmiştir. Peki bu ittifaklar nasıl şekillenecek derseniz, bunun için bekleyeceksiniz. Zamanı günümüze doğru sararak, hızlandırarak bugünden bunun cevabını veremem.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89