• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Sen Allah’a nasıl faks çekersin!

Sen Allah’a nasıl faks çekersin!
TBMM Komisyonu’nda 28 Şubat’ı anlatan Birand: Andıç üzerine Genelkurmay Başkanı’na faks çektim, Özkasnak’ın tepkisi bu oldu.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu dün gazeteciler Mehmet Ali Birand, Alper Görmüş, Mehmet Barlas ve Canan Barlas’ı dinledi. Alper Görmüş, Meclis’in darbe girişimlerine artık izin vermeyeceğini komisyon kurarak gösterdiğini söyledi.

Mehmet Ali Birand ise, 28 Şubat sürecinde gazete manşetlerinin TSK’nın emriyle atılıp atılmadığı sorusu üzerine, “Biz verilmeden alınmış bir görevi yerine getirdik. Darbecileri birlikte alkışladık. Aksini söyleyen gelsin. Ee napalım bari namusumuzla, hata ettik diyelim” dedi.

“28 Şubat yenilgi değil”

28 Şubat’ı yenilgi olarak görmediğini belirten Görmüş, bunun nedenini şöyle açıkladı: “O dönem 28 Şubat diğer darbelerden farklıydı. Üniforma ve silah kullanılmadan sivil toplumu arkasına alarak yapılmıştı. Türkiye’de bir kesim irtica korkusuyla alıklaştırıldı. O gelmesin de ordu darbe yapsın algısı oluştu. Bu algının halen yüzde 20 üzerinde etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden 28 Şubat şu anda dahi başarılıdır.”

Nokta dergisinin kapatılması konusunda da bilgi veren Görmüş, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in darbe günlüklerinin kendilerinden önce Mustafa Balbay, Mehmet Ali Birand ve Metehan Demir’e de gittiğini söyledi. Görmüş, “Kimi güvenilir bulmadığından kimi de korktuğundan yayımlamadı” dedi.

Görmüş, derginin darbe günlüklerinin yayımlanmasının ardından, baskılara dayanamayıp kapandığını ifade etti.

“Allah’a nasıl faks çekersin”

Mehmet Ali Birand’ın, 28 Şubat’ta manşetlerin askerin telkiniyle atılıp atılmadığı sorusuna cevabı şöyle oldu: “Bizim o dönemde yaptığımız haberler için talimat almamıza gerek yoktu. Kimse medya patronlarını çağırıp darbeyi destekleyin demedi. Biz zaten hazırdık. Biz verilmeden alınmış bir görevi yerine getirdik. Darbecileri birlikte yaptık, alkışladık, kışkırttık. Aksini söyleyen gelsin. Ee napalım bari namusumuzla hata ettik napalım.”

28 Şubat’ta ne laik ne de muhafazakâr kesimin askere direnebildiğini ifade eden Birand, o dönemde Abdullah Öcalan röportajı nedeniyle andıca girdiğini belirtti ve şöyle dedi: “Ben, Kürt sorununa bakışım, Abdullah Öcalan röportajım nedeniyle andıca girdim. O dönemde Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, Cengiz Çandar ile beni hedef gösterdi. Ben de bundan çok korktum, rahatsız oldum. 1998’de Genelkurmay Başkanı’na bir mektup yazıp faksladım. Daha sonra Özkasnak beni arayarak ‘Sen kimsin benim Genelkurmay Başkanıma faks gönderiyorsun?’ dedi. Çok sinirlendim. Telefonu kırdığımı hatırlıyorum. Adam resmen bana ‘Sen sıçanın tekisin Allah’a nasıl faks çekersin’ demişti.”

Birand, Mehmet Ağar ve Mehmet Eymür’ün kendisine “Yeşil’e senin hesabını kesmesini söylemişler” dediğini de belirtti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89