• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Şemdinli her gün ateş altında!

Şemdinli her gün ateş altında!
Sürekli çatışma altında yaşayan Şemdinliler son saldırıyı anlattı: Gece boyu burada cehennemi yaşadık. Artık hayat bitti, savaş var. Hepimiz tedirginiz

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde 23 temmuzda başlayan ve 19 gün süren çatışmaların üzerinden 10 gün geçti ama Şemdinli durulmadı. PKK’lılar, ilçe merkezindeki Emniyet Müdürlüğü, onun 100 metre yakınındaki Jandarma Komutanlığı ve ilçe dışındaki Tugay Komutanlığı’na eş zamanlı saldırı düzenledi. PKK’lıların uzun namlulu silah ve roketatarlarla gerçekleştirdiği saldırıya, önceden istihbarat aldıkları için hazırlıklı olan güvenlik güçleri ânında karşılık verdi. Beş PKK’lı yaşamını yitirdi. Sabaha kadar korku dolu anlar yaşayan Şemdinliler, “Gece boyunca cehennemi yaşadık” dedi.

30 kişiyle saldırdılar

Önceki gün Derecik Beldesi’nin Omurlu Köyü’ndeki Omurlu 2. Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu’na yapılan saldırıların ardından bölgede operasyonlar devam ederken, PKK’lılar önceki akşam da ilçe merkezine saldırdı. 30 kişilik bir PKK’lı grubu saat 20:30’da, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Tugay Komutanlığı’na eş zamanlı saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışma saat 22:40’a kadar sürdü. Mahalle aralarındaki operasyonlar ise sabaha kadar devam etti. Yaklaşık iki saat yoğun biçimde süren çatışmaların izleri sabah saatlerinde ortaya çıktı.

Birçok kamu binası ile sivillere ait ev ve işyerleri çatışmada zarar gördü. İlçe merkezinde yaşayanlar büyük korku içerisinde sabahı beklerken patlamamış olan el bombaları ve çeşitli mühimmatlar için de dün ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı. Uzman ekipler çatışmaların yoğun olarak meydana geldiği bölgelerde büyük bir titizlikle mühimmat aradı. Patlamamış olan mühimmatlar özel kıyafetli bomba imha ekipleri tarafından güvenlik önlemleri altında etkisiz hale getirildi.

Elektriklerin kesildiği gece boyunca silah seslerinin yankılandığı çatışmalar esnasında korku dolu anlar yaşayan Şemdinlililer, evlerine sığındı.

“Tam bir savaş ortamı”

Şemdinli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Tekin, çatışmalar esnasında kafelerde ve işyerlerinde mahsur kalan vatandaşlar olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Her taraftan bomba ve silah sesleri geliyordu. Sabah erken bir saatte çarşıya çıktık, işyerleri kapalıydı. Birçok işyerinde mermi izleri vardı. Şemdinli’de hayat bitti. Hiç kimse sokaklara çıkamıyor. Tam bir savaş ortamı var. İlçede şu an fırın ve eczanelerden başka hiçbir yer açık değil. Yaşanan çatışmalardan sonra herkes çok tedirgin.”

“Sabaha kadar yatamadık”

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Tacettin Taşar, “Çatışma aniden çıktığı için hiçbir şey göremedik. Kafede 20 kişi daha vardı. Yaklaşık iki saat mahsur kaldık. Herkes korku dolu anlar yaşadı” dedi. Şemdinli sakinlerinden Feyaz Demir “Herkes evin bir köşesine attı kendini. Çocuklar korku içindeydi. 30 dakika içinde kobra helikopterler ve savaş uçakları geldi ve sabaha kadar hiç yatamadık. Silah seslerinin dinmesiyle rahat bir nefes aldık” derken, Muzaffer Bedük ise, yaşananları şöyle anlattı: “Çatışma sırasında evdeydik. Ailemi hemen güvenli bir yere aldım. Herkes ağlıyordu. Çok zor anlar yaşadık. İlk önce PKK’lılar başladı. Sonra devlet. Artık bu savaş bitsin.”  (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89