• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 24 °C

Şemdinli davasında yeni gelişme

Şemdinli davasında yeni gelişme
Askeri savcı, "görevsizlik" kararı verilerek dava dosyasının Hakkari Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, 2005'te meydana gelen olaylarla ilgili Van Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada, askeri savcı, "görevsizlik" kararı verilerek dava dosyasının Hakkari Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Şemdinli'de, Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitabevi'ne, 9 Kasım 2005'te el bombası atılmasıyla ilgili haklarında dava açılan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş'in, Van Askeri Mahkemesinde yargılandıkları davaya devam edildi.

Duruşmada, müdahil Seferi Yılmaz, müdahil avukatı Murat Timur, sanık avukatları Vedat Gülşen ve Mahmut Güler hazır bulundu.

9320

Bilirkişi Jandarma Yarbay Ercan Seyhan'ın, 72 sayfalık raporunu mahkeme heyetine sunduğu duruşmada söz alan müdahil avukatı Timur, sanıkların ve bilirkişinin askeri personel olmasından dolayı Yarbay Seyhan'ın bilirkişi olarak görevlendirilmesinin uygun olmadığını, bu nedenle de mütalaasını kabul etmediğini belirtti.

Sanık avukatları ise bilirkişi mütalaasının dosyaya girdiğini ve olayın yeteri kadar aydınlatıldığını savunarak, "ifadeleri alınmayan 6 tanıkla ilgili tanık beyanı alınması isteminden" vazgeçilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, aldığı ara kararla, 6 tanığın yeminli beyanlarının istenmesinden vazgeçilmesini kararlaştırarak duruşmaya devam etti.

Askeri savcının mütaalası

Askeri Savcı ise usule ilişkin mütalaasında, sanıkların, TCK'nin, "Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya" yönelik bir fiil işlediklerine dair herhangi bir delil bulunmadığını ifade ederek, sanık Veysel Ateş'in "Nitelikli kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs", sanıklar Ali Kaya ile Özcan İldeniz'in de "Nitelikli kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarına azmettirme ve yardım etme" suçlarını işlediğini savundu.

Sanıkların işlediği suçların, Askeri Ceza Kanunu'nda yazılı askeri bir suç olmadığını bildiren savcı, "görevsizlik" kararı verilerek, dava dosyasının Hakkari Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de askeri savcının "görevsizlik" konusundaki talebinin değerlendirilmesi ve duruşmada bulunmayan sanık Ateş'in avukatı Yurdakan Yıldız'a bilirkişi raporunun sunulması için duruşmayı erteledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89