• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Selahattin Demirtaş: Biz etle tırnak değiliz!

Selahattin Demirtaş: Biz etle tırnak değiliz!
Partisinin grubunda konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş, konuşmasının başında basın özgürlüğü konusunda açıklamalarda bulunarak, "Sayın Başbakan toplumun huzurundan bahsediyorsa önce basın özgürlüğünü sağlaması gerekiyor. Gazetecilerin iddianameleri ortada, suçlandıkları maddeler ortada. Yapacağı tek şey basın özgürlüğü sağlayacak maddeleri düzenlemektir. Sayın başbakan yeri geldiğinde gazetecilerin ismini vererek, çalıştığı basın kuruluşunu söyleyerek hedef göstermiştir" dedi. 

"NE KİMSE ET OLACAK, NE KİMSE TIRNAK OLACAK"

Konuşmasında etnik milliyetçilik konusuna da değinen Demirtaş, "Biz etle tırnak falan değiliz. Biz iki eşit onurlu halk olacağız. Bu topraklarda yaşayan herkes onuru ile eşitçe yaşayacak" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne kimse et olacak, ne kimse tırnak olacak. Söylenenler güzel. Ama 11 yıldır yazılan tarih kitaplarına bakalım. Türk milleti Orta Asya'dan gelmiş burada bir devlet kurmuştur yazıyor. Madem senin anlayışın etnik temele dayanmıyor, senin Başbakan olarak Milli Eğitim Bakanı'na şu talimatı verme lazım, 'Bu yalan yanlış tarih kitaplarını ortadan kaldırın'. Orta Asya'dan gelip Anadolu'ya yerleşen Türk kavmi, milleti, halkı var. Sadece bundan ibaret değil. Kürt, Rum, Ermeni vatandaşı bunları okuduğundan bundan rahatsız olmuyor mu? CHP döneminde basılmış kitapları göstermek kolay. Bu yıl basılanlar var. Tamamen etnik kimlik üzerine kurulu. Lafta etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını söylüyorlar ama uygulamaları 90 yıllık Cumhuriyet tarihinin aynısı. 'Ana dilde eğitim olmaz demek' demek zaten bir etnik kimliği aşağılamaktır. Senin dilini yok edeceğim demektir." 

"TÜRK ETNİK KİMLİĞİNİ SAVUNMAK DA BİZE DÜŞTÜ" 

CHP'nin, AKP'nin, MHP'nin buluştuğu ortak noktanın Türk etnik milliyetçiliği olduğunu belirterek, "Hiç kavga etmesinler aralarında. Üçü de hep ayrı partilerde örgütlenmişler ama hem zaman kaybı, hem kadro işgali hem de para israfıdır. Tek parti altında buluşun, Recep Tayyip Erdoğan genel başkan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli genel başkan yardımcıları olsun. Milliyetçiliği yenmek kolay bir şey değil" şeklinde konuşan Demirtaş şöyle devam etti: "Artık Türk tanımını etnik bir tabir olmadığını savunuyorlar. Şimdi nereye geldiler biliyor musunuz Türkleri inkar etme noktasına geldiler. Türk etnik kimliğini savunmak da bize düştü. Türk etnik kimliği vardır. Sırf Kürtler etnik kimliğini savunmasın diye Türk etnik kimliğini inkar etme noktasına geldiler. Hangi davadan yargılanıyor olursa olsun sağlık sorunu geçiren tutuklu ve hükümlülerin tedavi göre hakları vardır. Gülsüm Koç adlı üniversite sınavına hazırlanan 19 yaşındaki kızımıza iki sayfalık iddianameyle 76 yıl hapis cezası verildi. Delil ne biliyor musunuz gizli tanığın olay yerinden geçtikten sonra fotoğraftan gördüğü Gülsüm Koç'u teşhis etmesi. Elinde silah da görmemiş. Ben geçmeden önce Gülsüm Koç oradaydı diyor. İnanamazsınız ama böyle. Gizli tanığın kim olduğu da belli değil.

Gizli tanık yasasının derhal kaldırılması gerekir. Bu utanç vesikasıdır. Bu komployu yapanlar bu utanç vesikasına baktıklarında utanıyorlar mı. Yargıtay şimdi bunu onaylarsa... Silah yok tanık yok gören yok. gizli tanığın kendisi dahi görmemiş buna dayanarak mahkeme karar vermiş."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89