• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Sel Felaketinde Ağır Bilanço

Sel Felaketinde Ağır Bilanço
Tekirdağ ve İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Tekirdağ'daki sel sularına kapılan 5 kişi ise hayatını kaybetti.

Tekirdağ'ın Saray ilçesindeki sel baskınlarında çok sayıda yerleşim biriminin su altında kaldığı bildirildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, aşırı yağışların ardından meydana gelen sel birçok yerleşim yerinde su baskınlarına yol açtı ve tahribata neden oldu.

Sel sularına kapılarak kaybolan 5 kişinin, Saray İlçesi'ne bağlı Güngörmez Köyü'nde Ahmet Topaloğlu'na ait çiftlikte çalışan 40 yaşındaki Fatih Çakar, eşi 30 yaşındaki Hande Çakar, çocukları 12 yaşındaki Büşra Çakar, 8 yaşındaki Berna Çakar ve 6 yaşındaki Afra Çakar olduğu belirlendi.

Öte yandan kaybolan beş kişilik aileden iki kişinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerden birinin 6 yaşındaki Afra Çakar'a ait olduğu, diğer cesedin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Henüz bulunamayan üç kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

SEL FELAKETİNDE KAYBOLAN YAŞLI ÇİFTİN CESEDİNE ULAŞILDI

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde meydana sel felaketinde, kaybolanlardan 2 kişinin daha cesetlerine ulaşıldı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Bahçeköy'de selin etkili olduğu evlerden birisinde incelemede bulundukları esnada, Fatma Bilgin (79) ve Mustafa Bilgin'in (82) cesetlerinin selin yaklaşık 100 metre sürüklediği evin enkazında bulunduğunu bildirdi. Vali Kemelek, savcının olay yerine gelmesini beklediklerini ifade etti.

AFRA ÇAKAR'IN CESEDİNE ULAŞILDI

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yaşanan sel felaketinde sulara kapılan 5 kişilik aileden iki kişinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerden birinin Afra Çakar'a ait olduğu açıklandı.

Pazarcık Söğüt mevkiinde dere yatağına yakın bulunan bir besi çiftliği sular altında kaldı. Çiftçilikte bulunan baba Fatih Çakır, anne Hande Çakır, çocukları Büşra (12), Berna (8) ve Asra (6) sel sularına kapıldı. Suyun çekilmesi sonucu ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda 5 kişilik aileden bir çocuğun cesedine ulaştığı bildirildi.

Selin etkili olduğu bölgede incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, yağmurun gece yarısından itibaren etkili olduğunu belirterek, Saraya bağlı Bahçeköy ve Pazarcık Karmanlar Söğüt mevkiinde bulunan bir besi çiftliğinin selden etkilendiğini söyledi.

Yağmurun başlamasıyla birlikte selin etkili olduğu bölgeye derhal ekiplerin gönderildiğini ifade eden Kemelek, ancak Bahçeköy'e bağlantıyı sağlayan köprünün yıkılması nedeniyle ekiplerin Kırklareli'nin Vize ilçesi üzerinde köye ulaştığını kaydetti.

Selin Saray merkeze bağlı Pazarcık Karmanlar Söğüt mevkiinde bulunan bir besi çiftliğini tamamen götürdüğünü anlatan Vali Kemelek, besicilik yapan bir ailenin kayıp olduğunu aktardı.

Suların çekilmesinden sonra aileden bir çocuğun cesedine ulaşıldığını açıklayan Kemelek, diğer fertlerin bulunması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89