• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Sel felaketi, petrol hırsızlığını ortaya çıkardı

Sel felaketi, petrol hırsızlığını ortaya çıkardı
Küçükçemece'de bulunan NATO boru hattından jet yakıtı çalan akaryakıt hırsızları, sel nedeniyle bölgede temizlik yapan işçiler tarafından fark edilince yakalandı.

Hırsızların polisin daha önce operasyon yaptığı ve 11 kişiyi gözaltına aldığı bölgede hırsızlık yapması şaşkınlığa neden oldu. Bir haftalık takibin andından ikinci hırsızlık olayı ile ilgili operasyon yapan polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 3 ay önce gerçekleşen ilk boru hattı hırsızlığı olayında, Atatürk Havalimanı'na jet yakıtı akışını sağlayan boru hattını hortum bağlayarak, 500 metre ilerideki özel bir TIR garajındaki tankerlere yüklemişti. Durumu fark eden Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı petrol boru hattı yetkilileri olayı polise haber vermiş ve yapılan operasyonda 11 kişiyi gözaltına alınmıştı. Patlatılan ve içinden jet yakıtı geçtiği öğrenilen boru hattı ise tamir edilmıştı.

Yaklaşık üç ay önce ortaya çıkartılan bu hırsızlık olayının ardından aynı bölgede ikinci bir hırsızlık tezgahı ortaya çıkartıldı. Sel felaketinin ardından Ayamama Deresi'nde temizlik çalışması yapan belediye ekipleri dere içinden geçen hortumu fark etti. Durumdan şüphelenen ekipler durumu polise bildirdi. Bölgede teknik takip yapan polis ekipleri İnönü Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi'nden geçen Jet yakıtı akışını sağlayan boru hattının patlatılarak hortumla jet yakıtı hırsızlığı yapıldığını tespit etti. Daha sonra hırsızlara yönelik operasyon yapan polis olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Bölgede incelemelerini sürdüren yetkililer, hırsızların Ayamama Deresine çıkan atık su kanalından girerek Muammer Aksoy Caddesi altından geçen boru hattına ulaştığını belirledi. Boru hattına hortum bağlayan hırsızların aynı kanaldan geçirdikleri hortumu Ayamama Deresi içinden TIR garajına çıkardığı görüldü. Yakıt sevkiyatı için gerekli altyapı çalışmasını tamamlayan hırsızlar, boru hattından jet yakıtı çekerek tankerlerle piyasaya sürdüğünü belirledi.

Patlatılan boru hattını tamir etmeye çalışan işçiler, hırsızların boru hattına hortum bağladıktan sonra günlerce jet yakıtı çaldıklarını söyledi. Hırsızların 3 ay arayla aynı bölgede kurdukları tezgah yetkilileri ve çevre sakinlerini şaşırttı.

Petrol hırsızları 4 ay öncede Bağcılar'da "Su satacağız" diyerek NATO boru hattına yakın yerde kiraladıkları dükkandan tünel kazarak boru hattına ulaşmış ve günlerce buradan jet yakıtı çalmışlardı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89