• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Şehitlerin annesi konuştu, gözyaşı başladı...

Şehitlerin annesi konuştu, gözyaşı başladı...
Londra’da bulunan Hayat gazetesine konuşan Mesud Barzani, IŞİD’le savaş hakkında açıklamalarda bulundu.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Saddam Hüseyin’le olan savaştan daha zorlu olmasına rağmen IŞİD’in bu savaşta yenileceğine inandığını ve IŞİD ile yandaşlarının asla affedilmeyeceğini söyledi. 

Londra’da bulunan Hayat gazetesine konuşan Mesud Barzani, IŞİD’le savaş hakkında açıklamalarda bulundu. 

Barzani aynı çatışmada şehit olan 3 kardeş peşmergeyle ilgili, “3 kardeşin aynı gün şehit olması unutulamaz. Soran’daki evlerini ziyaretimde anneleri Ayşe beni karşıladı. Şehitlerin eşleri ve çocukları etrafımda toplandığında çok üzüldüm” dedi. 

Şehitlerin annesinin kendisine, “Üzülme, bu ailemiz için büyük bir gururdur. İki oğlumuz daha var, onlar da Kürdistan için kanını dökmeye hazır” dediğini belirten Barzani’nin bu sözleri sarfederken göz yaşlarını zor tuttuğu belirtildi. 

Federal Kürdistan Başkanı, savaş cephesinde bulunan bir peşmergeyle ilgili ise şunları söyledi: “Bir peşmergeye kardeşinin şehit, babasının da yaralı olduğu söyleniyor. O peşmerge ise başka bir cephede bulunan telefondaki kardeşine, ‘Şu an savaştayım, sen kardeşimizin cenazesiyle git. Eğer babamız da şehit düşerse onu da toprağa ver. Sonra da hemen savaşa geri dön’ diyor.” 

Mesud Barzani 17 Ocak’ta yaşanmış bir olayı ise şöyle anlattı: 

“Bu öykünün kahramanı, Şeyh Ahmo olarak tanınan Şehid Ahmet Mızuri’dir. IŞİD’in bomba yüklü aracı kendisine yaklaştığında, aracı engellemek için önüne geçmiş. Ancak buna fırsat bulamayınca, askerlerine uzaklaşıp yere yatmaları emrini vermiş. O an aracıyla, bomba yüklü aracın önüne geçmiş. Araç patlayınca da Şeyh Ahmo şehit düşmüş, arkadaşları ise kurtulmuş.” 

Dökülen bir damla kanın dahi zarar olduğunu belirten Başkan Barzani, “Düşünün ki sabah bir komutanı görüyorsunuz akşam da onun şehit düştüğü söyleniyor. Bazen o kişinin bir şehidin oğlu ya da torunu olduğu ortaya çıkıyor” ifadelerinde bulundu. 

Şimdiye kadarki çatışmalarda 800 peşmergenin şehit düştüğünü belirten Mesud Barzani, bunlardan 300’ünün üst düzey kişiler olduğunu söyledi. IŞİD’in kaybının ise 3 bin olduğunu ifade eden Federal Kürdistan Başkanı şöyle konuştu: 

Bedeller ağırdır ancak verilmelidir. Çünkü bir milletin varlığı ile kerameti korunuyor. Federal Kürdistan büyük bir tehditle karşı karşıya ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki IŞİD’i yendik ve yaklaşık 17 bin kilometrelik alanı iki defa onlardan aldık.” 

Başkan Barzani, Bağdat ve birkaç tarafa daha, ağır silahlar verilirse IŞİD’i ortadan kaldırmaya hazır olduklarını ilettiklerini söyledi ve ekledi: 

“Meydana gelen şeyin tekrarlanmasına izin vermeyiz. Şunu açıkça ifade edeyim ki; sivillerin başını kesip Ezidi kadınları kaçıran vahşileri affetmeyeceğiz. Ayrıca teröristlere yardım edenleri de affetmeyeceğiz. Kastım, intikam değil ancak adalet yerini bulsun istiyorum.” 

Kürdistan halkını da öven Barzani, savaşın başladığı tarihte, dönemin Irak Başbakanı Nuri Maliki’nin Kürdistan halkının maaşlarını kestiğini ancak buna rağmen halkın peşmergeye yardım ettiğini ve halen de cepheye yemek götürdüklerini ifade etti.

Irak Ordusu’yla olan ittifakın daha iyi bir noktada olduğunun altını çizen Mesud Barzani, savaşın ne kadar süreceği konusunda ise bir öngörüde bulunmadı.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89