• BIST 9548.09
  • Altın 2491.062
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.4682
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 6 °C

Seçimlerde aday olmayacak

Seçimlerde aday olmayacak
Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek seçimde aday olmayacağını açıkladı. Yeni hükümetin halkın talepleri doğrultusuında oluşturulacağını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek seçimde aday olmayacağını açıkladı. Yeni hükümetin halkın talepleri doğrultusuında oluşturulacağını söyledi.

Halk isyanının yaşandığı Mısır'daki krizde suskunluğunu bozan Devlet Başkanı Mübarek canlı yayında açıklama açıklama yaptı:

Anayasamızı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Ülkedeki çalışmalar siyasi gruplar tarafından çıkarılıyor. Kamu ve özel mülklere saldırmak isteyen insanlar bunlar. Mısır'daki diplomatik misyonlara saldırılar düzenlenmek istedi. Bu durum çoğu Mısırlı'yı korkutuyor. Karşımızda yeni bir Mısır gerçekliği var. Sevgili vatandaşlarım yeni bir hükümet kurdum. Bu hükümet gençlerin taleplerine ve endişelerine talep verecek. Demokratik ve siyası tartışmalar noktasında müzakereler yürüttük. Bu talepler karşısında yeni anayasal düzenlemeler yapılacak. Bizim bu diyalog çağrımızı reddeden gruplar oldu. Onların gizli gündemleri var. Bir kez daha hala masada olan çağrımı tekrar etmek istiyorum. Bütün köylüler, Müslümanlar, Kıptiler bütün Mısırlılara seslenmek istiyorum. Ben hiç bir zaman prestij peşinde koşmadım. Her zaman vatana hizmet etmek istedim. Aynı zamanda ben ordunun da bir mensubuyum. Mısırlıların korunacağı bir ortamda geçiş yapmak bizim görevimiz. Gelecek seçimlerde halkın seçeceği kişinin önünü açmamız gerekir. Ben her halukarde önümüzdeki seçimlere katılmayı düşünmüyordum. Artık Mısır için yaptığım çalışmaları bitirmeye hazırım. Bu görevi devretmeye hazırım. Önümüzdeki aylarda yönetim görevimimin başında olacağım. Tüm güvenlik önlemlerini alacağım önümüzdeki aylarda ve görevi güvenli bir şekilde teslim edeceğim.

Mübarek, ayrıca yolsuzluğa karışanların yargı önüne çıkacağını belirtirken, kendisinin bu ülke için savaştığını ve Mısır'da öleceğini söyledi.

OBAMA'DAN MÜBAREK’E MESAJ

ABD’li bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, özel temsilci Frank Wisner, Mısır’da "sistemli iktidar değişimi" hakkındaki mesajı Mübarek’e iletti.

New York Times gazetesi de Wisner’in, eylülde seçimlere aday olmaması yönündeki Obama’nın mesajını Mübarek’e ilettiğini yazdı.

Öte yandan, devlet televizyonu, Hüsnü Mübarek’in kısa bir süre sonra önemli bir konuşma yapacağını duyurdu. Daha önce El Arabiya televizyonu, Mübarek’in gelecek seçimde istifa edeceğini açıklayacağı bir konuşma yapacağını belirtmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89