• BIST 10959.39
  • Altın 5773.345
  • Dolar 42.5217
  • Euro 49.6131
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 4 °C

Savunmalar Kürtçe yapılacak

Savunmalar Kürtçe yapılacak
KCK davasının ilk duruşması Pazartesi günü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

14 Nisan 2009' da başlayan operasyonlar ile tutuklanan ve aralarında kapatılan DTP yöneticileri, belediye başkanları, insan hakları savunucuları ve çok sayıda Kürt siyasetçinin de bulundu 103'ü tutuklu 151 kişinin yargılandığı KCK davasının ilk duruşması Pazartesi günü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

Duruşma için yapılan hazırlıklar sonuçlanırken, yargılanan siyasetçilerin yazılı ve sözlü savunmalarını Kürtçe yapacakları öğrenildi. Diyarbakır Adliyesinde özel olarak hazırlanmış bir salonda görülecek olan duruşmada, Kürt siyasetçilerin kimlik ibrazını, sözlü ve yazılı savunmalarını Kürtçe sunacağı ve savunmalarının mahkemede Kürtçe okunmasını talep edecekleri bildirildi.

Tutuklu bulunan Kürt siyasetçilerinin avukatlarının verdiği bilgiye göre savunmaların Kürtçe yapılmasının nedeni Kürt dili, kimliği ve kültürü üzerinde uygulanan yasaklara dikkat çekmek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89