• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 15 °C

Savunma Bakanlığına Vecdi Gönül getirildi

Savunma Bakanlığına Vecdi Gönül getirildi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ın yerine Milli Savunma Bakanlığı'na Vecdi Gönül'ün getirildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ın yerine Milli Savunma Bakanlığı'na Vecdi Gönül'ün getirildiğini söyledi.

Yeni bakan Gönül, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “Beni bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Geçici bir süreyle de olsa, verilen göreve ve milletimize layık olmak için çalışacağım” dedi.

İsmet Yılmaz'ı ziyareti sonrasında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Sayın Vecdi Gönül’ü Milli Savunma Bakanlığı görevi için dün itibarıyla sayın Cumhurbaşkanımıza sundum.

Cumhurbaşkanlığı makamımızdan da yazının çıkmasını bekliyoruz bugün. İnşallah en kısa sürede aramıza katılacak.

Birlikte bir çözüm çabası içinde olacağız. Millet bize uzlaşın ve hükümet kurun dedi. Uzlaşmamak millete saygısızlık olur.

Hiçbir şey bir turda bitmez. ‘İlk turda olur’ diyen kolaycı bir anlayışta olur. ‘İlk turda biter’ diyen de retçi bir anlayıştadır.

Hangi partinin koalisyona yakın olduğu konuda bizim de kafamıza da bazı şeyler berraklaşır sonra teknik çalışmalar başlar.

Temas itibarıyla sıfırdan başlıyoruz ama 7 Haziran’dan bu yana herkes kendini izledi. 45 gün yeteli olur kanaatindeyim."

ÜÇ DÖNEM SAVUNMA BAKANLIĞI YAPTI

Mehmet Vecdi Gönül, 29 Kasım 1939'da Erzincan'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde uzmanlık eğitimi aldı. Yüksek lisansını ABD Güney California Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında tamamladı.

Kaymakam, mülkiye müfettişi, İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürü, Kocaeli Valisi, Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi olarak görev yaptı. YÖK Kurucu Üyesi, İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oldu. Sayıştay Başkanlığına seçildi. Avrupa Sayıştaylar Birliği Denetçiliği ve ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği Başkanlığı yaptı. İspanya "Beyaz Kurdeleli Büyük Askeri Liyakat Nişanı", Afganistan "Gazi Amir Amanullah Han Yüksek Devlet Madalyası", Ukrayna "Altın Takdir Madalyası" ve Kazakistan "Askeri Madalyası" sahibi oldu.

21 ve 22'inci dönemlerde Kocaeli, 23'üncü dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 21'inci dönemde TBMM Başkanvekili; 58, 59 ve 60'ıncı hükümetlerde Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 24'üncü dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce bilen Gönül, evli ve üç çocuk babası.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89