• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Savaşa beş kurban daha!

Savaşa beş kurban daha!
Tunceli ve Şırnak’ta çıkan çatışmalarda üç asker ile iki PKK’lı yaşamını yitirdi. Geride yürek yakan öyküler kaldı.

Tunceli ve Şırnak’ta çıkan çatışmalarda üç asker ile iki PKK’lı yaşamını yitirdi. Geride yürek yakan öyküler kaldı. Askerlerden biri iki aylık babaydı, diğeri nişanlıydı. Diyarbakır’da bir baba ise PKK’lı oğlunun cenaze namazını kendisi kıldırdı

Güneydoğu’dan dün yine peş peşe çatışma ve ölüm haberleri geldi. Dersim’de üç asker, Şırnak’ta iki PKK’lı çatışmalarda yaşamını yitirdi. İki Özel Harekât Polisi kurulan pusuda ağır yaralanırken, Dicle Üniversitesi’nde iki ayrı bomba patladı. Lice’deki çatışmada yaşamını yitiren PKK’lılar toprağa verildi.

Tunceli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alacık Köyü’nde yapılacak jandarma karakolu için bölgede yol açma çalışması yapan özel bir şirkete ait şantiyeyi koruyan askeri birliğe, önceki gece saat 01.00 sıralarında PKK’lılar uzun namlulu silahlarla saldırdı. Yağmur ve yoğun sisten yararlanarak kamufle olan PKK’lıların üç ayrı noktadan açtığı ateş sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut, Piyade Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ile Jandarma Er İlhan Zerender, yaşamını yitirdi. Saldırı üzerine diğer askerî birlikler bölgeyi ateş altına aldı. Kalabalık oldukları öğrenilen PKK’lılar dağlık alana doğru kaçtı. Takviye için kaldırılan helikopterler yoğun sis nedeniyle birlik indiremeyince kara yoluyla takviyeler gönderildi. Kaçan PKK’lılarla zaman zaman sıcak temas sağlanırken bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Cenazeler Elazığ’a getirildi. Buradaki törenin ardından, astsubay Akbulut’un cenazesi İzmir’e, onbaşı Kılıç’ınki Ankara’ya, er Zerender’inki ise Hakkâri’ye gönderildi.

Özel Harekât Şube Müdürü yaralandı

Şırnak’ta önceki akşam saat 21.30 sıralarında Çevre Yolu’nun Delav Mevkii’nde pusu kuran PKK’lılar, Özel Harekât Şube Müdürü İrfan Olcar’ın içinde bulunduğu hareket halindeki zırhlı araca ateş açtı. Saldırıda, Olcar ile araçta bulunan bir polis yaralandı. Durumu ağır olan Olcar, helikopterle Ankara’ya sevkedildi. Pusunun ardından başlatılan operasyonda saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen grupla çatışmada yaşandı. Çatışmada, iki PKK’lı yaşamını yitirdi. Diyarbakır’da ise Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu’nun tuvaletlerinde iki ayrı patlama meydana geldi. Ölen ve yaralananın olmadığı patlamaya, tuvaletlere konulan el yapımı ses bombalarının neden olduğu belirlendi.

Oğlunun namazını kıldırdı

Öte yandan Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde süren operasyonda yaşamını yitiren Kasım Işık, İbrahim Kaya ve Hasan Karahan isimli PKK’lılar dün toprağa verildi. Diyarbakır’daki cenaze namazı Bayramoğlu Camii’nde izin verilmeyince Yeniköy Mezarlığı’nda kılındı. Namazı, yaşamını yitiren PKK’lılardan Işık’ın babası Nur Mehmet Işık kıldırdı. Üç PKK’lı yan yana gömüldü. (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89