• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Savaş uçakları sivilleri vurdu

Savaş uçakları sivilleri vurdu
Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, F-16 savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 36'ya çıktı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, F-16 savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 36'ya çıktı. Federal Kürdistan Bölgesi sınırına yakın bölgede kaçakçılık yapan, çoğunluğu 15-20 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan ve aralarında korucu ile korucu çocuklarının da bulunduğu 36 kişinin isimleri belli oldu. 36 kişiden 29'unun soyisimlerinin(Encü) aynı olması dikkat çekiyor



BDP lideri Selahattin Demirtaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Uludere'ye doğru gitmekte olduklarını belirterek, "İl başkanımız şu anda katliamin yaşandığı köyde. 28 cenaze köyde, 3'ü Malatya'da 17 kişi de kayıp" açıklamasını yaptı.

34070

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan,olayın nasıl olduğu konusunda kesin bir bilginin olmadığını belirterek, ''Sadece 20'nin üzerinde kişinin öldüğü yönünde bilgi var. Konuyla ilgili valilikte kriz merkezi oluşturuldu. Olay yerine savcı ve kolluk birimleri gönderildi. Olay tüm detayıyla araştırılıyor'' dedi.

Bombardıman bölgesinden 4 ceset Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirilirken, bir çok yanmış ceset de köylüler tarafından traktör ve katır sırtlarında Ortasu Köyü’ne getirildi. Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini iddia ederek soruşturmanın sürdüğünü ifade ederken henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, bombardımandan yaralı kurtulan Servet Encü adlı yurttaşın köye gelerek olayı köylülere anlattığı ve köylülerin olay yerine gittiği belirtildi. Encü'nün köylülere, "Geri döndüğümüz sırada jetler bizi bombardımana tuttu. Bombardıman sırasında acı bir koku etrafı sardı. Birden insanlar yanarak can verdi. 5-6 kişi bombardımandan kaçarak kayalıkların arasına saklandı. Uçaklar orayı da bombaladı. Hepsi kayalıkların altında can verdi" şeklinde beyanda bulundu.

Bombardıman sonucu yaşamını yitiren ve şuana kadar cenazesine ulaşılan 35 kişinin büyük çoğunluğunun 15-19 yaş aralığında olduğu belirtiliyor.

Öte taraftan Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ağır yaralanan 4 kişinin de yolda yaşamını yitirdiği ve yaşamını yitiren yaralılarla birlikte ölü sayısının 35 olduğu öğrenildi.

19 KİŞİNİN KİMLERİ BELLİ OLDU

Katliamda cenazesine ulaşılan 19 kişinin isimleri belli oldu. Buna göre yaşamını yitiren köylülerin isimleri şöyle: Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, , Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü

Öte taraftan DTK Koordinasyon Kurulu Ayla Akat Ata, BDP Diyarbakır ve Batman İl Örgütü yöneticileri ile birlikte Şırnak'a doğru yola çıktı. Şırnak'a gidecek olan BDP'liler buradan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile birlikte bölgeye gidecek. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak'ın da bölgeye gideceği öğrenildi.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89