• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 24 °C

Sarkozy Türkiye'ye Geliyor

Sarkozy Türkiye'ye Geliyor
Fransız Büyükelçisi Emie, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin bu yıl Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Türkiye’ye geliyor. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin bu yıl sonunda Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Fransa ve AB’ye “Yönde herhangi bir değişiklik yok” mesajı verdi.

Fransa’nın Ulusal Günü dolayısıyla Büyükelçilik Konutu’nda düzenlenen resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Emie, “Fransa, büyük ortağı ve müttefiki olan Türkiye’ye her zaman olduğundan daha fazla stratejik öncelik tanıyor” dedi. Fransa’nın Avrupa ile ortak bir kaderi paylaşan Türkiye’deki vazgeçilmez reformları her zamankinden daha fazla teşvik ettiğini ifade eden Emie, Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Fransa’nın G-20 dönem başkanlığına hazırlık çerçevesinde yıl sonunda Türkiye’ye “çok önemli” bir ziyaret gerçekleştireceğini açıklarken 18 yıllık bir aradan sonra Fransa’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ikili ziyaret olacağına dikkat çekti. Büyükelçi Emie, “Bu akşam, daima daha güçlü, daha demokratik, Mustafa Kemal Atatürk tarafından ortaya konan kurucu ilkelerine daima daha sadık bir Türkiye Cumhuriyeti’ne, Avrupa Birliği’ne ve değerlerine gitgide daha yakınlaşan bir Türkiye’ye desteğimizi bir kere daha ifade etmeme izin veriniz” şeklinde konuştu.

Emie’nin ardından Türk Hükümeti adına söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise İngilizce olarak yaptığı konuşmasında Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerin “çok güçlü” olmayı sürdürdüğünü belirterek, Fransa’da, Avrupa’da bir Türkiye için destek duymasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Avrupa’ya daha yakın olmak amacıyla Türkiye’yi “siyasi, ekonomik ve sosyal olarak” değiştirmek istediklerini dile getiren Şimşek, Hükümetin “Türkiye’yi Avrupa’da sağlam bir biçimde demirlenmiş olarak tutma” kararlığını vurgularken de “Yön de her hangi bir değişiklik yok” sözlerinin altını çizdi.

Bakan Şimşek, “Avrupa, bizim için referans noktası olmayı sürdürüyor. Avrupa bir çapadır” dedi. Şimşek, Avrupa’nın Türkiye için hedeflenen değerleri simgelediğine de dikkat çekti.

Mehmet Şimşek, “Fransa’nın, Türkiye gibi bir ülkede böyle anlamlı bir değişimi desteklediğini görmek isteriz” ifadesinde bulundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dahil olmak üzere milletvekillerinin, diplomatların katıldığı resepsiyonda Ankara Operası tenorlarından devlet sanatçısı İhsan Koloğlu her iki ülkenin ulusal marşlarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89