• BIST 10331.31
  • Altın 4312.117
  • Dolar 40.172
  • Euro 46.9625
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 34 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 15 °C

Sarkozy Türkiye'de üretim istemiyor!

Sarkozy Türkiye'de üretim istemiyor!
Sarkozy, Renault Clio 4 modelinin Türkiye'de üretilip üretilmemesi konusunda Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn ile görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Renault Clio 4 modelinin Türkiye'de üretilip üretilmemesi konusunda Renault Genel Müdürü Carlos Ghosn ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşmeye Sanayi Bakanı Christian Estrosi ve Renault yönetiminin 2. numarası Patrick Pelata da katıldı.

Görüşmede Sarkozy'nin, yeni modelin Türkiye'de değil, Fransa'da üretilmesi konusunda Renault yöneticilerine telkinde bulunması bekleniyor.

AB Komisyonu'nun rekabet koşullarına aykırı olduğu gerekçesiyle uyarılarına rağmen Fransız yetkililer, devletin, şirketin hisselerinin yüzde 15'ini elinde bulundurduğu gerekçesiyle bu konuda söz söylemesinin doğal olduğu görüşünü savunuyor.

Renault'nun hisselerinin yüzde 15'i elinde olan Fransız devleti, 18 kişilik yönetim kurulunda iki üye bulunduruyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89