• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Sanatçılar açlık grevindeki vekilleri ziyaret etti!

Sanatçılar açlık grevindeki vekilleri ziyaret etti!
DTK binasında açlık grevine devam eden milletvekillerini ziyaret eden kadın sanatçılar kimse ölmeden hükümetin çözüm için adım atması istedi.

Aralarında Julide Kural, Nur Sürer, Şebnem Sönmez, Işıl Özgentürk, Nazan Üsündağ, Nuray Sancar, İlkay Akkaya, Filiz Kerestecioğlu, Esra Mungan’ın da bulunduğu 45 kişilik kadın grubu açlık grevlerine dikkat çekmek için Diyarbakır’daydı. DTK binasında açlık grevine devam eden milletvekillerini ziyaret eden kadınlar kimse ölmeden hükümetin çözüm için adım atması istedi.

Ziyaret sırasında konuşan sanatçı Şebnem Sönmez, “Bu yüzyılda insanlar kendisinin olan hakları için açlık grevine giriyorsa devlete iyi bakılması gerek. Hep beraber hayat için kol kola girelim. Halay çekmek daha güzel silah çekmekten” dedi.

Ziyaretten güç aldıklarını söyleyen BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ise sorunun sadece açlık grevindekilerin değil, tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu söyledi.

‘HER ŞEYE RAĞMEN VİCDANLAR KÖRELMEDİ’ 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Kışanak, “Her şeye rağmen bu ülkede vicdanlar körelmedi. Her şeye rağmen özgürlük hareketini destekleyen güçlü bir kadın bileşimi var. Dostlarımızı burada görmekten kadın hareketi adına mutluluk duyduk” dedi. 

‘HÜKÜMET İNATTAN VAZGEÇMELİ’ 

Cezaevlerindeki mahkumların yakınlarından ve insan hakları savunucularından aldıkları bilgilere göre çok sayıda mahkumun kritik aşamaya geldiğini anlatan Kışanak, Türkiye’nin vicdanlı kesiminin ve demokratik kamuoyunun destek sunduğunu, hükümetin de inattan vazgeçip sorunu çözmesi gerektiğini dile getirdi. Taleplerin açlık grevindekilerden öte Türkiye’nin sorunu olduğunu belirten Kışanak, “Kadın arkadaşlarımızın sesimize ses katmasına büyük değer veriyoruz. Sesimiz gür çıkarsa sağır kulaklar bu çığlığı duyacak. Bu duyarlılık Türkiye demokrasisine çok şey kazandıracak” dedi. 

‘NEFES ALMAK ZORLAŞIYOR’ 

Heyet daha sonra Diyarbakır E Tipi Cezaevi önüne geçerek burada bekleyen ailelerle görüştü. Cezaevindeki mahkumları da ziyaret etmek isteyen heyete savcılık izin vermedi.

Cezaevi önünde heyet adına ortak bir açıklama yapan sanatçı Nur Sürer, açlık grevlerinin devam ettiği her gün nefes almanın biraz daha zorlaştığını söyledi. Açlık grevindekiler ile dayanışmak için Diyarbakır’a geldiklerini belirten Sürer, “Savaşın bitmesini mümkün kılacak müzakere yolları bir an evvel açılmalıdır. Açlık grevine girmiş olanların talepleri Türkiye’de kalıcı bir barışın yolunu açmayı hedefliyor. Bu talepler haklı ve meşru. Bu sebeple Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakere edilebilir koşulların sağlanması ve Kürt halkının ana dilde savunma yapma ve eğitim hakkının tanınması taleplerini destekliyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89