• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Şamil Tayyar'dan şok açıklama!

Şamil Tayyar'dan şok açıklama!
Cihaner, Başbakan Erdoğan'ı dinletti; Ergenekon'un yüzde 1'ini bile görmedik; Kasetlerin amacı Kızıl Elma koalisyonu; Ergenekon Mason localarında duvara çarptı...
Cihaner, Başbakan Erdoğan'ı dinletti; Ergenekon'un yüzde 1'ini bile görmedik; Kasetlerin amacı Kızıl Elma koalisyonu; Ergenekon Mason localarında duvara çarptı...

AK Parti Gaziantep milletvekili adayı Şamil Tayyar, CHP Denizli 2. sıra kontenjan milletvekili adayı olan Ergenekon davası sanıklarından İlhan Cihaner'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yasa dışı yollarla dinlettiğini, bununla ilgili iddiaların bir kısmını da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting meydanlarında kullandığını söyledi. Denizli Demokrasi Gönüllüleri Platformu'nun davetlisi olarak gelen Tayyar, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada Ergenekon davasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cihaner'in Denizli'ye gelişini bir projenin parçası olarak değerlendiren Tayyar, "CHP ön seçim yaptı, 2. sıra kontenjanı atama zorunda kaldı gibi iddiaların hiçbirisi doğru değildir. İlhan Cihaner'in Denizli'den ya da bir başka bölgeden aday yapılacağı zaten kesindi, bu sadece bir oyundu. Gaziantep'te de benzeri durum yaşandı. Birileri devreye sokularak, uyduruktan şikâyetlerle YSK'nın böyle bir karar alması sağlandı. Cihaner'i önceden planlandığı gibi gönderdiler. Gaziantep'e de Önder Sav'la telefon konuşmaları ortaya çıkan eski Bolu Valisi Ali Serindağ'ı gönderdiler. Bunların hiçbirisi tesadüf değil." dedi.

Ergenekon sanıkları eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve İlhan Cihaner'in, eski görev yeri Erzincan'da büyük bir senaryoyu hayata geçirmeye çalıştığını belirten Tayyar, "Tarikat ve cemaatler üzerinden bir planlama yapmaya çalıştılar. En yumuşak olarak gördükleri İsmailağa cemaati üzerinden mevzuya daldılar. Bunun için de muhtemelen sonradan cemaate eklemlenmiş, baldızına tecavüzden yargılanan şahıs ve eşcinsel bir cemaat üyesine şantaj yaparak sözümona itiraflarda bulundurdular. Bunu iki yıl boyunca sürdürdüler. Cihaner, bunu yaparken 16 ilde 69 kişiyi tutukladı. Operasyon devam etseydi, Türkiye'nin değişik illerinde ikamet eden toplam 216 kişiyi gözaltına alacaklardı." diye konuştu.

'İLHAN CİHANER BU SÜRECİN KARA KUTUSUDUR'

Soruşturma yaptıkları kişilerin telefonlarının dinlendiğini ve teknik takip yapıldığını anlatan Şamil Tayyar, "Dinlenenler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski bakanlar Hilmi Güler ve Osman Pepe, Yeni Şafak gazetesinin patronu Ahmet Albayrak ve AK Parti'de yöneticilik yapan kişiler vardı. Asıl hedefin Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemeliyim. Bu şahısların önemli bir kısmı, işi gereği Başbakanımız'la görüşüyordu. İşte Erzincan'da İlhan Cihaner'in başlattığı soruşturmada, başta Başbakan olmak üzere çok sayıda kişinin telefonu dinlendi. Sayın Başbakanımız'ı değişik şahıslarla yaptığı telefon konuşmalarının tamamı İlhan Cihaner'in elindedir. Cihaner, bu sürecin kara kutusudur, en önemli isimlerinden birisidir. Zaman zaman Sayın Başbakanımız'la ya da AK Partili kadrolarla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting meydanlarında dile getirdiği iddiaların önemli bir kısmı, Cihaner'in soruşturmada elde etitği ve çoğu mahkemeye intikal ettirilmemiş, gizli arşiv yapılan özel dökümanlardır. Bunlar, miting meydanlarında ve değişik platformlarda sürekli kullanılıyor." şeklinde konuştu.

'ERGENEKON'UN YÜZDE 1'İNİ BİLE GÖRMÜŞ DEĞİLİZ'

Silivri'de yargı önüne çıkarılan sanıklara isnat edilen suçlamalara bakıldığında Ergenekon'un gövdesi veya başından ziyade, sivil ayağının yargılandığı bir süreçle karşı karşıya kalındığını ifade eden Tayyar, "İçlerinde bazı asker kökenli olanlar sizi yanıltmasın. Ergenekon'un belki de yüzde 1'ini bile görmüş değiliz. İtalya'daki Temiz Eller operasyonunda 7 bin kişi gözaltına alınıp sorgulandı, bir kısmı cezalandırıldı. Türkiye'deki tehdidin kaynaklarını araştırırsak, bu sayının 10 binin altında olmaması gerekir ama gelinen nokta bile çok önemli bir aşamadır. Silivri'de hangi karar çıkarsa çıksın, bundan sonra hiçbir general bilgisayarın karşısına geçip Sarıkız, Ayışığı, Yakomoz ve Eldiven gibi darbe senaryoları yazamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ergenekoncuların bu genel seçimle yargılamanın sona erdirilmesini, çeteler üzerine gidilmesini istemediğini savunan Şamil Tayyar, "Bunun için AK Parti'yi hırplamaya, dövmeye çalıştılar ama bu mümkün olmadı. Sandık yoluyla da devirmenin mümkün olmadığını görünce şimdi muhalefet üzerinden strateji üretiyorlar. Bir video komplosundan nasıl Kemal Kılıçdaroğlu'nu çıkardılarsa şimdi benzer kasetler üzerinden MHP'de yeni bir Kılıçdaroğlu versiyonu çıkararak 'Kızıl Elma koalisyonu' kurma derdindeler. Kasetlerin, kadını ve erkeği bir tarafa bırakın, MHP'li yöneticilerin siyasetle, toplumun din büyükleriyle, dini hassasiyetlerle ve kanaat önderleriyle ilgili nasıl bir ruh haline sahip olduklarını ortaya koyması bakımından önemlidir diye düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini hatırlatan Tayyar, "Mevcut tablo böyle devam ederse ne MHP'nin ne de CHP'nin aday göstereceği bir ismin cumhurbaşkanı seçilme imkânı var. Kamuoyunda oluşan kanaat, Sayın Başbakan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündedir. İşte bu ihtimali ortadan kaldırmak adına başlayan senaryonun şimdiden devreye sokulduğunu söylemek istiyorum. Önce bir Kızıl Elma koalisyonu, sonra da Başbakan'ın cumhurbaşkanı olma ihtimalini ortadan kaldırmak istiyorlar." dedi.

'ERGENEKON'DA MASON LOCALARINA DOKUNUNCA ULUSLARARASI ÇEVRELERDE SORUŞTURMAYA DESTEK AZALDI'

Ergenekon davasında Mehmet Haberal ve Bedrettin Dalan'ın da bulunduğu 10. dalga soruşturmasından sonra duvara çarpıldığını öne süren Tayyar, "Ergenekon soruşturması ne zaman Mason localarına dokundu, o zaman duvara çarptı. Hem içeride hem de uluslararası çevrelerde soruşturmanın arkasındaki destek büyük ölçüde azaldı. Onun için ileriye doğru gitmiyor. Mason locaları her zaman Türkiye'de etkin olmuştur, burada da karşımıza çıkmıştır." dedi.

Kaset komplosuyla CHP'de Deniz Baykal'ın değiştirilerek Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirildiğini, şimdi sırada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olduğunu öne süren Şamil Tayyar, şunları kaydetti: "Genel başkan yardımcılarının gitmesi, fazla bir şey ifade etmiyor. Nihai hedef Bahçeli'yi tasfiye edene kadar bu kavgaları devam edecek. Hukuk dışı yöntemlerle siyasetin terbiye ve dizayn edilmesini asla doğru bulmuyoruz, muhatabı kim olursa olsun."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89