• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Berlin 9 °C

Şamil Tayyar'dan kavga çıkartacak iddia!

Şamil Tayyar'dan kavga çıkartacak iddia!
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, canlı yayında Öcalan hakkında ilginç iddia'da bulundu.

TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programına konuk olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Abdullah Öcalan hakkında ilginç iddiada bulundu.

"Kürt Ergenokonu" kitabını yazdıktan sonra bu bilgiye ulaştığı için kitabında yer veremediğini söyleyen Tayyar, canlı yayında Abdullah Öcalan’ı o dönemde serbest bıraktığını iddia ettiği ismi açıkladı. 

Kitaba bir kısmını koyduklarını belirten Tayyar, "Abdullah Öcalan 12 Mart 1971 muhtırasından sonra öğrenci eylemlerini yönettiği gerekçesiyle, 8 Nisan 1972’de göz altına aldındı. Yani kısmen ara rejimi sayılacak o dönemde gözaltına alındı. Yaklaşık 6 ay Öcalan ceza evinde kaldı. Ekim ayının 1972 yılında da serbest bırakıldı" dedi. 

"SAVCI İDDİANAMEYİ DEĞİŞTİRDİ" 

"Başlangıçta savcı, Öcalan la ilgili iddianamesinde çok ağır ifadeler kullanmıştı" diyen Tayyar, "O iddianame esas alınırsa Öcalan’ın yıllarca içeride kalması gerekiyordu, serbest kalması mümkün değildi. Sonra soruşturmayı yürüten savcı Baki Tuğ bir anda iddianameyi değiştirdi. Diyor ki, 'Ramazan Özcan diye bir adam var. Asıl bu işleri yapan da odur. Fakat yazılırken Ramazan Abdullah yazılmış, olmuş Abdullah Özcan, Özcan da Öcalan’a dönüşmüş.' Bir şey ancak bu kadar kıvırtılır. Dolayısıyla Abdullah Öcalan’a haksızlık edilmiş. Aslında Öcalan bir operasyonu yürüten değil, katılan biri. Dolayısıyla Öcalan, yönetici sıfatıyla yargılanmıyor, bildiri dağıtmamış kabul ediliyor ama gösteriye katılmış biri olarak işlem görüyor ve 6 ay içeride yatıyor, sonra serbest bırakılıyor" şeklinde konuştu.

"UĞUR MUMCU O YAZININ GÖNDERİLİP GÖNDERİLMEDİĞİNİN PEŞİNDEYDİ" 

O tarihte Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun, davanın görüldüğü askeri mahkemeye MİT'in 'bu bizim elemanımızdır, serbest bırakın' şeklinde bir yazı gönderip göndermediğini araştırdığına dikkat çeken AK Parti'li Tayyar, "Hatta Baki Tuğ, Uğur Mumcu öldürüldükten sonra bir gazetecinin sorusu üzerine aynen bunu sormuştu. Tuğ, 'Ben de bir bakayım dedim ama sonra o belgeyi bulamadım' diyor. Uğur Mumcu’nun belkide öldürülmesine yol açan hadiselerden birisi" ifadelerini kullandı. 

"ORGENERAL SUNALP ERGENEKONDA DÖNEMİN BİR NUMARASIDIR" 

Kitabı yazarken bu bilginin elinde olmadığını vurgulayan Tayyar, "O tarihte dönemin Genelkurmay ikinci başkanı arıyor, 'Öcalan bizim adamımızdır, serbest bırakın' diyor. Bunun üzerine iddianamenin şekli değişiyor. Ve Öcalan serbest bırakılıyor. Bu bilgi yeni bir bilgi. Dönemin ikinci Genelkurmay Başkanı Orgeneral Turgut Sunalp'dır ve Sunalp bir dönemin ergenekonda bir numarasıdır" diye konuştu. 

TAYYAR'DAN BAKİ TUĞ'A ÇAĞRI 

Baki Tuğ’a seslenen Tayyar, "Yaşınız bir yere geldi, bu toplum çok acılar çekti. Lütfen bu bilgiyi ve bu gerçeği çıkın mertçe, delikanlıca ve yiğitçe bu topluma açıklayın. Eğer bu bilgiyi açıklamadan hakkın rahmetine kavuşursanız, bu milletin öbür dünyada iki eli yakanızda olacaktır. Baki Tuğ’u bu bilgileri açıklamaya davet ediyorum" dedi.

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89