• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 16 °C

Şam'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Şam'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor
Esad'a ağır darbe indiren intihar saldırısının ardından Suriye'nin başkenti Şam'da gerginlik tırmanıyor, başkent etrafından yoğun çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Şam'da dün gerçekleşen bombalı saldırıda ülkenin savunma ve güvenlik teşkilatlarının zirvesindeki üç yetkilinin ölümününün ardından, başkent etrafından yoğun çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

Esad'a ağır darbe indiren intihar saldırısının ardından Suriye'nin başkenti Şam'da gerginlik tırmanıyor.

Suriye Ordusu ve Hür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Başkentten patlama ve yoğun silah sesleri geliyor.

 Muhalifler ordunun saldırılarında çoğu Şam'da 121 kişinin öldüğünü açıkladı.

 Hür Suriye Ordusu, 4 tankı etkisiz hale getirdiğini, Suriye ordusuna ait iki helikopteri düşürdüğünü duyurdu.

 Kentten kitleler halinde kaçışların başladığı, bazı kesimlerde de elektrik sıkıntısı yaşandığı bildiriliyor.

 Muhalifler, Şam’da bugüne kadar yaşanan en yoğun bombardıman olduğunu belirttikleri olaylarda ağır silahların yanı sıra helikopterlerin de kullanıldığını iddia etti.

 Çok fazla sayıda tankın başkente doğru gelmekte olduğu da iddialar arasında.

 Esad yanlısı güçlerin ise başkentte çok sayıda kişiyi bıçaklayarak öldürdükleri duyuruluyor.

 Resmi basın kuruluşları güvenlik güçlerinin özellikle çatışmaların yaşandığı başkentin güneybatı ve kuzeydoğu bölgelerinde operasyonlar başlattığını duyurdu. Haberlere göre operasyonlarda çok sayıda “terörist öldürüldü.”

 Savunma Bakanı ve üst düzey yetkililerin öldüğü intihar saldırısının ardından açıklama yapan Suriye Kabileler Federasyonu Başkanı Abdulaziz el-Muslat, Suriye rejiminin omurgasının kırıldığını ve yıkılmak üzere olduğunu söyledi. Muslat, Suriye halkının Esed sonrası döneme hazır olduğunu söyledi.

 Sınıra Özgür Suriye Ordusu bayrağı çektiler

 Öte yandan, Suriye'de, Halep vilayetine bağlı Carablus ilçesinin muhaliflerin elinde geçtiği iddia edildi. Karkamış Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Suriye'ye ait bayrak direğine Özgür Suriye Ordusu bayrağının asıldığı görüldü.

 Halep'e bağlı Carablus ilçesinde, Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında 2 gündür yaşanan çatışmaların ardından ilçenin kontrolünün 'Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçtiği ifade edildi.

 Suriye ordusuna ait hiçbir güvenlik görevlisinin görülmediği bölgede, Karkamış Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Suriye gümrük kapısındaki direkte yer alan Suriye'ye ait kırmızı, beyaz ve siyah renkli bayrağın yerine 'Özgür Suriye Ordusu'na ait olduğu belirtilen 3 yıldızlı beyaz, yeşil ve siyah renklerden oluşan bayrağın asılı olduğu görüldü.

 Ayrıca aynı yerde betondan yapılmış bir panoda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a ait dev fotoğrafın da söküldüğü tespit edildi. Karkamış Sınır Kapısı'nın karşı tarafında yer alan Suriye'ye ait gümrük kapısında hiç bir resmi görevli veya askerin bulunmadığı da dikkati çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89