• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 10 °C

Salih Müslim: 'Tanksavarları bekliyoruz'

Salih Müslim: 'Tanksavarları bekliyoruz'
PYD lideri Salih Müslim,peşmergenin getirdiği silahların çoğunluğunun tanksavar ve zırhlı araçlara karşı kullanılacak silahlar olduğunu belirtti.

PYD lideri Salih Müslim, Habur’dan Türkiye’ye giren peşmerge konvoyunun Kobani’ye, uzun süredir talep ettikleri tanksavar ve IŞİD’in zırhlı araçlarına karşı kullanılacak silahları getirmesini beklediklerini vurguladı.

Müslim Reuters’e yaptığı açıklamada, peşmerge güçlerinin bugün geç saatlerde Kobani’ye ulaşmasını beklediklerini, peşmergenin getirdiği silahların çoğunluğunun tanksavar ve zırhlı araçlara karşı kullanılacak silahlar olduğunu belirtti.

IŞİD, 16 Eylül’den bu yana kuşattığı Kobani kasabasına genellikle tank ve zırhlı araçlarla saldırıyor.

Salih Müslim, YPG’nin elindeki silahların özellikle tanklara karşı koymakta zorlandığını ancak yeni gelen silahların bu konuda kendilerine destek sağlayacağını ifade etti.

PYD yönetimi uzun süredir, Kobani’de ‘savaşçı değil silah’ ihtiyacı olduğunu vurgulamış ve özellikle tanksavarların hayati olduğunu vurgulamıştı.

Konvoy ağır ilerliyor

Kobani'ye karayolundan ulaşacak ağır silahlı peşmerge konvoyu Habur'dan Türkiye'ye girdi. Karşılayanların sevinç gösterileri nedeniyle konvoy ağır ilerliyor.

Polis zırhlı araçlarının denetiminde hareket eden konvoy Silopi, Şırnak, Mardin, Kızıltepe, Viranşehir, Şanlıurfa, Suruç ve Mürşitpınar güzergâhını izleyerek Kobani'ye girecek.

Ancak karşılama yapan grupların sevinç gösterileri ve kutlamaları nedeniyle sık sık önü kesilen konvoyun ilerleyişi ağır bir şekilde devam ediyor.

Özel Harekât birlikleri, Cizre-Nusaybin yolunda konvoya eşlik eden sivil araçları durdurarak ayırdı ve konvoy yoluna devam etti.

Kobani'ye doğru giden konvoya zırhlı araçlar eşlik ediyor ve eşlik etmeye çalışan diğer hiçbir aracın konvoya katılmasına izin verilmiyor.

'Kobani'de IŞİD'i temizleyeceğiz'

Konvoyda bulunan bir peşmerge, Al Jazeera muhabirine yaptığı açıklamada, "Anlaşma sağlandığı için buradayız. Bizi hem Kürdistan'da hem Türkiye'de sevgiyle karşıladıkları için çok teşekkür ederiz. Kobani'de başımız dik olacağız" dedi.

Bir başka peşmerge ise, "Halk bizi tezahüratlarla karşıladı. O nedenle geciktik. Zımar ve Rabia'da yaptığımız gibi Kobani'de de IŞİD'i temizleyeceğiz" diye konuştu.

Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Kobani'ye giden peşmergelerin özel eğitilmiş askerlerden seçildiğini belirtti.

Kadir, peşmerge güçlerinin, Türkiye ve Kobani'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) yetkilileri ile ABD'nin bilgisi dahilinde uyum içinde hareket edeceğini ifade etti. Kadir, yola çıkan güçlerin içinde acil yardım sağlık ekiplerinin de bulunduğunu kaydetti. (Al Jazeera ve Reuters)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89