• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Salih Müslim: Önümüzdeki hafta yeniden görüşme olabilir

Salih Müslim: Önümüzdeki hafta yeniden görüşme olabilir
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, İstanbul’da yaptığı görüşme ile ilgili “niyet belirleme konusunda çok iyi oldu” dedi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Nuçe TV’de gazeteci Baki Gül’ün hazırlayıp sunduğu Gündem programına katılarak İstanbul görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtladı.

'GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİNDE ROJAVA İÇİN BİZİM GEÇİCİ YÖNETİM PROJEMİZ VARDI'

İstanbul görüşmelerinin daha önce Kahire’de bir araya geldikleri Türk Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine gerçekleştiğini belirten Salih Müslim, temel gündeminin Rojava için geçici yönetim projelerinden oluştuğunu söyledi. Müslim, “Rojava için bizim geçici yönetim projemiz vardı. Bu tekrar gündeme geldi. Bazıları yanlış yorumladı. Türkiye tarafından bazı yorumlar oldu. Bunun anlaşılması, durumların değerlendirilmesi için Dışişleri Bakanlığı bizi İstanbul’a davet etti. Biz de davetin icabı olarak bir süre belirleyerek gittik” dedi.

Türk tarafının proje ile ilgili sorularının olduğunu bunu izah ettiklerini belirten Müslim, “Görüşmeler çok olumluydu. Biz öyle anladık ki, her şeyi takip etmelerine rağmen yüz yüze görüşerek anlatacak birçok şeyimiz vardı” diye konuştu.

'GÖRÜŞMELERİN DEVAMI YÖNÜNDE KARAR ALDIK'

Görüşmelerin sonuçlarıyla ilgili, “Niyet belirleme konusunda çok iyi oldu” diyen Müslim, görüşmelerin devamı yönünde karar aldıklarını, bir sonraki görüşmenin ise İstanbul veya Ankara’da bir hafta içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

'EL NUSRA SİZİN KADAR BİZİM İÇİN DE TEHLİKELİ'

Rojava’da son dönemde artan El Kaideli El Nusra Cephesi saldırıları ile bunun görüşmelere yansıyıp yansımadığı yönündeki bir soruya Müslim, “Bu saldırılar da gündemimizin bir maddesiydi. Bizim elimizdeki veriler, bunların (saldırgan El Kaideci gruplar) bir kısmı Kuzey’den, sınır içinden geliyor. Özellikle Gre Spi’de, Til Ebyad’da. Yardım eden kesimler var. Yardımlar geliyor. Bunları söyledik. Onlar inkar ettiler. “Öyle bir şey biz yapmıyoruz. Sınırdan geçen olursa dahil bu bizim bilgimiz dahilinde değildir. Onun için araştıracağız, bakacağız” dediler. Hatta kanıt-delil sordular. Biz ele geçirilen kimlikler ile birçok şeyi dile getirdik. Ancak ben yanımda belge-dosya götürmemiştim. Önümüzdeki görüşmede tabi ki bunları sunacağız. Elimizde birçok kanıt var.”

El Nusra ile ilgili Türk tarafının görüşlerine de değinen Müslim, “Onların dediği şu: Sanırsam Sayın Davutoğlu da dile getirmişti, ‘El Nusra bizim için de tehlikedir. Kabul etmiyoruz. Sizin kadar bizim içinde tehlikedir ve bütün Ortadoğu halklarına da tehlikedir. Buna bir çare bulmak gerekiyor’ şeklinde” diye belirtti.

Görüşmelerde İmralı konusu ile Türkiye’deki Kürt sorununun gündeme gelmediğini belirten Salih Müslim, ancak Türkiye’de Kürt sorununun çözüm sürecinin Rojava’da büyük etkileri olduğunu, Rojava için sonuçlarının olacağını söyledi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89