• BIST 10275.75
  • Altın 4274.454
  • Dolar 39.813
  • Euro 46.9041
  • İstanbul 31 °C
  • Diyarbakır 35 °C
  • Ankara 34 °C
  • İzmir 37 °C
  • Berlin 28 °C

Salih Müslim: Kimyasal silahı iki taraf da kullanmış olabilir

Salih Müslim: Kimyasal silahı iki taraf da kullanmış olabilir
PYD lideri kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahlarda ‘Özgür Suriye Ordusu’nun parmağı olabilir’ dedi.

Amerika’nın Sesi’ne Suriye’deki gelişmeleri ve olası müdahaleyi değerlendiren PYD lideri Salih Müslim kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahlarda ‘Özgür Suriye Ordusu’nun parmağı olabilir’ dedi.

Demokratik Birlik Partisi PYD’nin lideri Salih Müslim, Esat rejiminin kimyasal silah kullandığı iddialarıyla ilgili olarak, bunu Suriyeli muhaliflerin de Esat güçlerinin de yapmış olabileceğini iddia etti. 

Bu iddialarla ilgili kapsamlı soruşturma yapılarak sonucunun dünya kamuoyuna ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Müslim, kimyasal saldırı iddialarıyla ilgili kuşkulu olduklarını bildirdi. 

Batılı güçlerin Esat güçlerinin askeri hedeflerine yönelik düzenlemesi muhtemel operasyona da karşı olduklarını belirten Demokratik Birlik Partisi lideri Müslim, Suriye’de çözüm konusunda diplomasi yolunu yani Cenevre 2’yi desteklediklerini söyledi. 

İşte Salih Müslim’in Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü muhabiri Mutlu Çiviroğlu’yla yaptığı söyleşinin ses kaydı...

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • M. Celal31 Ağustos 2013 Cumartesi 11:25Pusula

      Salih de pusulayı şaşırdı, iki gün önce Esad kesinlikle yapmış olamaz, "o kadar da ahmak değil" diyordu..

      Yanıtla (0) (0)
    • rezan02 Eylül 2013 Pazartesi 00:29M.celal E

      dikkatli oku ortadoguyu. oso ve nuusra basarisiz. yeni yollar araniyor. matematik esadin bunu yapmayacagini soyluyor ama ihtimal var. her sey olabilir. bunda gunah yokki. ikitarafta yapmis olabilir. mumkun.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89