• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 12 °C

Sakine Ana’dan başbakana yanıt

Sakine Ana’dan başbakana yanıt
Tayyip Erdoğan’a, “demokratik açılım” toplantısında örnek gösterdiği Sakine Arat’tan yanıt geldi:

Tayyip Erdoğan’a, “demokratik açılım” toplantısında örnek gösterdiği Sakine Arat’tan yanıt geldi: “Bizi kabul etmeyen Başbakan, şimdi benim sözlerimi kullanıyor!” Arat, Erdoğan için “O çocuklarını korumaya almış, bizimkiler namlunun ucunda” dedi.

17471

Sanatçı, yazar ve sporculardan sonra Pazar günü kadınlara yönelik bir “demokratik açılım” toplantısı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmasında Diyarbakırlı Sakine Arat’ı örnek göstermiş ve Arat’ın “18 yaşında evlendirildiği, üç oğlunu terör örgütüne kaptırdığı, bir kızının ağabeylerinin acısına dayanamayarak kendi canına kıydığı, bir başka oğlunun trafik kazasında hayatını kaybettiği”ni anlatmıştı.

17472

Sakine Arat’tan Başbakana yanıt geldi. Başbakanın konuşmasını samimi bulmayan Sakine Arat, 8 yılda birkaç kez Erdoğan’ın ayağına gittiklerini ancak kendilerini kabul etmediğini söyledi. 3 oğlunu çatışmalarda, bir oğlunu faili meçhul cinayette, bir oğlunu cezaevinde girdiği açlık grevinde, bir oğlunu da trafik kazasında kaybeden Sakine Arat şunları söyledi:

“Başbakana güvenim kalmadı”

“Bizi kabul etmeyen Başbakan, şimdi benim söylediğim sözleri kullanıyor. Ben buradayım, Diyarbakır’dayım, gelip benimle görüşebilir. Sözünü tutmayan bir Başbakana güvenim kalmadı.”

Başbakan Erdoğan’a 28 Mart Diyarbakır olaylarında “Çocuk da olsa kadın da olsa güvenlik güçlerimiz gerekli müdahale neyse yapacaktır” açıklamasını hatırlatan Arat, “Çocukları cezaevine koyuyor, cesetleri parçalıyor ve diyor haklıdır. Mademki bunları yapanlar haklıdır, haksız olan kim? Haksızı bana göster?” dedi.

Biz haksız değiliz, biz haksızlığa uğrayan insanlarız. Haksızlık bize yapılıyor. Bizim belediye başkanlarımız ne suç işledi? Halka hizmet etti diye mi? Milletvekillerimiz görevden alınıyor. Kalanlar da bertaraf edilmeye çalışılıyor” diyen Sakine Arat şöyle devam etti: “Operasyonlara son verilip anaların yüreğine su serpilecek mi? Barış olacaksa biz elimizden gelen her işi yaparız. Ölüme bile hazırız. Bir canımız var o da bu ülkenin gençlerine feda olsun.”

“O çocuklarını korumaya almış, bizimkiler namlunun ucunda”

Başbakan Erdoğan’a seslenen Arat, “Barışı yapacaklarına söz versin ama erkek sözü versin. O zaman ben ölüme kadar hazırım. Bütün analara da söyleyeceğim hepimiz ona oy vereceğiz. Operasyonları geri çeksin, gerilla ölmesin, asker ölmesin hiçbir ananın yüreği yanmasın. Yeter o çocuklarını korumaya almış ama bizimkiler namlunun ucunda. İnsaf, merhamet, din iman kalmamış, vicdan yok. Bu kadar analar ağlıyor gerilla ölüyor asker ölüyor Kürt askerlerini öldürüyorlar, intihar süsü veriyorlar. Yazık çok yazık. Görevini yapıyor, onu öldürmeye ne hakkınız var” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89