• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Sakık'tan Metiner'e: Şerefsizlik etme!

Sakık'tan Metiner'e: Şerefsizlik etme!
TBMM'de BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'in kavgasına sahne oldu.

METİNER: BDP'LİLER ERGENEKONCULAR GİBİ
Kürsüye ilk çıkan AK Partili Mehmet Metiner, BDP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kürt baasçılığına ve Kürt faşizmine hep birlikte karşı çıkmaları gerektiğini söyleyen Metiner: "Ergenekon AK Parti hükümetinden rahatsızsa bunu anlamak mümkün. Ama birilerinin Kürtlük adına tıpkı Ergenekoncular gibi rahatsızlık duyması son derece manidardır. Biz bu ülkeden herkesin hür ve eşit vatandaş olmasını sağlayacak demokratik bir cumhuriyetin mücadelesini verirken, karşımıza Kürtlük adına tıpkı Ergenekoncular'ın ağzıyla düşmanlık eden bir grup çıkıyorsa oturup düşünmemiz lazım" dedi.

AK Partili Metiner'in bu sözleri BDP sıralarını rahatsız ederken, grup adına BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık söz aldı. Kürsüye çıkan Sakık, oturduğu yerden kendisine laf atan Metiner'e, "Sen cevap vermeye bile değer değilsin" dedi.

SAKIK: ŞEREFSİZLİK ETME!

Oldukça sinirlendiği gözlenen Sakık, masada duran bardağı da eline alarak Metiner'in üzerine yürüdü. Sakık bu esnada Metiner'e yönelik: "Sen adisin. Şerefsizlik etme lan" şeklinde sert karşılık verdi.

'SENİN KÜRTLÜKLE BİR ALAKAN YOK'

Ara verilen oturumdan sonra kürsüye çıkan BDP’li Sırrı Sakık, Metiner’le uzun yıllar HADEP’te siyaset yaptığını söyledi. “Evimizin kapısını açtık kendisine. Böyle bir hukukumuz var. Eşimiz çocuğumuz kendisine hizmet etmiştir. Senin Kürtlükle bir alakan yok. Sen bizim günahımızsın” dedi.

‘HADEP’E GİTTİM GÜNAHSA GÜNAH’

Sakık’ın sözleri üzerine kürsüye gelen Metiner, “O dönemde Öcalan silahlı güçlerini sınır dışına çekti. HADEP de, ‘Türkiye Partisi olmak istiyoruz’ diyordu. Ben de ‘Barışa katkı’ için HADEP’e gittim. Evet günahsa günah. Size güvenmekle hata etmişiz. O günkü HADEP tek devlet, tek millet, tek resmi dil diyordu. BDP’nin durduğu yer HADEP’in durduğu yer değil. Öcalan ‘Ne mutlu Türküm diyene sözünü açıklarken, ‘Burada söz edilen etnik değil kültürel milliyetçilik’ diyor. BDP’li arkadaşlardan alkış bekliyorum. Sırrı Sakık Kürt ise ben Kürt olmamayı tercih ediyorum” dedi.

'KÜRT EKMEĞİNİ YEDİNİZ. YEDİĞİNİZ HER LOKMA ZEHİR ZIKKIM OLSUN'

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da, Metiner’e “HADEP hiçbir zaman tek millet demedi. Tek bayrak dedi bugün de tek bayrak diyor ama hiçbir zaman tek millet demedik. Kürt ekmeğini yediniz. Yediğiniz her lokma zehir zıkkım olsun” dedi.

  • Yorumlar 18
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89