• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 13 °C

Sahte şeyh konuştu: Gündem lazımdı

Sahte şeyh konuştu: Gündem lazımdı
28 Şubat'ın sahte şeyhi Ali Kalkancı, "Ergenekon davasına dahil etmek istediler ancak başaramadılar" dedi.

28 Şubat sürecinde sahte şeyh olarak adlandırılan Ali Kalkancı'nın, uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak suçundan yargılanmasına başlandı.

Uyuşturucuyla ilgisi olmadığını savunan Kalkancı, ismi nedeniyle mağdur edildiğini ileri sürdü. Teslim olmaya geldiği sırada Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına alarak emniyete götürdüğünü anlatan Kalkancı, "Ergenekon davasına dahil etmek istediler ancak başaramadılar" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kalkancı ile birlikte tutuklu sanıklar Abdülkadir Ekicioğlu, Veli Dönmez, Engin Demir, Şinasi İlter, Yılmaz Seyhan, Kadir Kadiroğulları, Süleyman Özdemir, Sinan Sağlar ile tutuksuz sanıklar Hüseyin Kalkancı, Mehmet Porsuk ve Orhan Sağlar katıldı.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak suçundan tutuklanan Ali Kalkancı, savunmasında adının kurbanı olduğunu savundu. Kalkancı, "Avukatımla birlikte teslim olmaya geldik. Kapıda beni Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polisler Ergenekon dosyasıyla ilgili ifademi almak için gözaltına aldı. Emniyete götürdüler. Daha sonra serbest bırakıldım. Bu kez Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler beni aldı. 'Uyuşturucu imalatıyla ilgin var' dediler. Şok oldum. Tutuklandım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

"28 ŞUBAT SÜRECİNDE TARUMAR OLDUM"

Kalkancı, savunmasında, 28 Şubat sürecinde perişan olduğunu anlattı. O dönem basının kendisine çok yüklendiğini ifade eden Kalkancı, "28 Şubat sürecinde tarumar oldum. O dönemde basın bana çok yüklendi. Ben de bu yüzden hassas davranıyordum. Medyatik olduğumdan dolayı böyle sıkıntılı bir işe atmam kendimi. Hala benimle uğraşıyorlar. Gündem lazımdı. Beni tutukladılar. Beni Ergenekon'a dahil etmek istediler ama başaramadılar" diye konuştu.

Eşiyle boşanma davası olduğundan dolayı Kalkale Kimya Fabrikası'nı oğlunun ve Kadir Kadiroğulları'nın üzerine yaptığını belirten Kalkancı, "Veli Dönmez benim aile dostum. İmalathane ve laboratuarı Veli Dönmez'e devrettim. O dönem Veli Dönmez ve ortağı kavga etmiş. Sebebini şimdi öğreniyorum. Bu haplardan dolayı kavga etmişler. Suberg fabrikasında üretilen deterjan, kozmetik gibi malzemelerle fabrikamın bir ilgisi yoktur. O haplardan haberim yok. Veli Dönmez'e soruyorum. Niçin benden gizledin? Haberim olsaydı bizzat ben ihbar ederdim. Benim ahlakımı bilirler" dedi.

Örgütün liderlerinden olduğu iddia edilen Abdülkadir Ekicioğlu, "Ali Kalkancı'yı Harun olarak tanıyordum. Onun fabrikasından Isparta'daki iplik fabrikamıza harman yağı alıyorduk. Ekonomik kriz nedeniyle fabrikayı satmayı düşündüğümü Ali Kalkancı'ya söyledim. O da alabileceklerini söyledi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89