• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 6 °C

Saada Derwich’in cenazesi Rojava’ya gönderildi

Saada Derwich’in cenazesi Rojava’ya gönderildi
Cizre’de sınırı geçmeye çalışırken, askerlerce katledilen 28 yaşındaki iki çocuk annesi Saada Derwich’in cenazesi Rojava’ya gönderildi.

Saada Derwish, Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe Köyü Şabaniye mezrası yakınlarında dün akşam saat 20:30 ile 21:00 arasında 6-7 yaşlarındaki iki çocuğu ve babası Medhat Derwich ile sınırı geçmeye çalıştı. Saada Derwich askerlerin açtığı ateş sonucunda karnından yaralandı. Saatlerde yerde bekletildikten sonra, askerlerin “Bu tarafa gelmeyin” diyerek Rojava tarafına doğru yönlendirmeye çalışması sonuçsuz kalınca, baba Derwich kızını yaralı halde iki çocuğu ile birlikte askerlerin bulunduğu noktaya kadar sürükledi.

Saada Derwich saatlerce yaralı halde yerde bekledildi. Olay yerine gelen köylüler tarafından çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırılan Saada Derwich kan kaybından yaşamını yitirdi.

51246

Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Derwich’in otopsisi bugün sabah saatlerinde 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı askeri savcısının hastaneye gelmesi üzerine yapıldı.

Otopsi işlemi ve cenazenin hazırlandığı esnada hastane önünde bekleyen BDP Şırnak İl eşbaşkanları Abdulaziz Bilgi ve Sibel Kayaş, BDP Cizre İlçe Başkanı Ahmet Çeter ve ile yöneticileri, Cizre Belediye Eşbaşkanları Leyla İmret ile Kadir Kunur’un yanı sıra belediye meclis üyeleri, MEYA-DER temsilcileri ve kitlenin katılımı ile bir basın açıklaması yapıldı.

51244

Açıklamayı yapan BDP Şırnak İl Eşbaşkanı Abdulaziz Bilgi, Kürt halkının Kürdistan’ın dört parçasında bir olduğuna dikkat çekerek, “Bizleri Kasri Şirin ve buna benzer antlaşmalarla ayıran kirli zihniyet ve sistem aslında bizim yüreğimizi asla ayıramadı. Kürdistan’ın dört parçasındaki her Kürt aynıdır ve beraberlik içinde mücadele etmeye devam ediyor. Rojava devrimi bütün Kürt halkının onurlu yaşama isteğinin devrimidir, selamlıyoruz” dedi.

51245

“Dün akşam insanımız kirli sistemin askerleri tarafından kasıtlı bir şekilde vurularak katledildi. Bizler bu insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Rojava halkımız yalnız değildir” diyen Bilgi, Derwich’in Cizre’deki yakınlarını ziyaret etmeye gelirken katledildiğini de sözlerine ekledi.

51243

Açıklamaların ardından Saada Derwich’in cenazesi babası, iki çocuğuyla birlikte BDP heyeti tarafından Rojava sınırın sıfır noktasında yer alan Cizre’nin Katran Köyü’ne (Bazift) götürülerek Rojava’ya gönderildi.

DERWİCH KAN KAYBINDAN YAŞAMINI YİTİRDİ

Otopsi raporuna göre Saada Derwish, ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak, fazla kan kaybından ve çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Ölüm zamanının ise, yerel saat ile 11:10’dan 10 saat önce olduğu bilgisi raporda yer aldı.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89