• BIST 9102.02
  • Altın 4286.617
  • Dolar 39.5647
  • Euro 45.4414
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 34 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 34 °C
  • Berlin 23 °C

Ruslara Stalin sodası geliyor

Ruslara Stalin sodası geliyor
SSCB'nin ünlü liderlerinden Stalin'in resimlerinin üzerinde bulunduğu sodalar piyasaya sürülüyor.

Rusya'da, 2. Dünya Savaşı sırasında Stalingrad zaferinin 67. yılı dolayısıyla Sovyet lider Joseph Stalin'in resmi bulunan sodalar şubat ayında piyasaya çıkacak.

Eski adı Stalingrad olan Volgograd'daki Pivovar fabrikasının Müdürü Boris Izgaçev, Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı açıklamada, birçok tarihçinin ''milyonlarca masumun ölümünden sorumlu bir tiran'' olarak betimlediği Stalin'in resminin sodaların üzerinde yer almasında ''kötü bir yan görmediğini'' ifade etti.

Fabrikada Stalin resimli sodanın yanı sıra SSCB'nin ordusu Kızıl Ordunun subaylarının resimlerinin yer aldığı 2 başka soda daha üretileceği belirtildi. Fabrika müdürü, bu sodaların talep göreceğini beklediğini kaydetti.

Rusya'da 2. Dünya Savaşı'ndaki zaferinden dolayı kutlanan Stalin, aynı zamanda milyonlarca insanın katlinden sorumlu olmakla suçlanıyor.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89