• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Rojava'lı kadın sınırda çocuklarının gözleri önünde öldürüldü

Rojava'lı kadın sınırda çocuklarının gözleri önünde öldürüldü
Rojava'nın Derik kentinden Türkiye tarafına geçmek isteyen Rojavalı bir ailenin üzerine askerler tarafından ateş açıldı.

Şırnak Cizre'de, sınırı geçmeye çalışan Rojavalı bir ailenin üzerine askerlerce ateş açılması sonucu 30 yaşındaki Saada Darwich isimli iki çocuk annesi bir kadın, çocuklarının gözleri önünde vurularak hayatını kaybetti.

DİHA'da yer alan habere göre; Rojava'nın Derik kentinden Türkiye tarafına geçmek isteyen Rojavalı bir ailenin üzerine Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe Köyü Şabaniye mezrası yakınlarında, saat 20.30 ila 21. 00 arasında Türk askerleri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu yanında 6-7 yaşlarında iki çocuğu ve babası Medhat Derviş ile sınırı geçmeye çalışan 28 yaşındaki Saada Darwich isimli kadın karnından vurularak yaşamını yitirdi. Katledilen kadın cesedi ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna getirildi.

51233

Üzerlerine ateş açılması sonucu kızı Saada Darwich'i kaybeden baba Medhat Darwich, yaşanan olayın ayrıntıları anlattı. Buna göre, Rojava'ya dönük çete saldırıları nedeniyle damadı birkaç ay önce sınırdan Türkiye'ye geldi. Kızı Saada Darwich ve iki torununu babalarının yanına getirmek üzere Rojava'nın Derik kentinden sınırdan Türkiye tarafına geçmek üzere akşam saatlerinde yola çıkan aile, Türkiye sınırına yüz metre mesafe kala sınırda bulunan Uğurköy Karakolu'na bağlı askerler tarafından fark edildi.

51231

Kendilerini fark eden askerlere el sallayıp, bağırarak Türkiye tarafına geçmek istediklerini belirttiklerini aktaran baba Medhat Darwich, buna rağmen Akrep tipi zırhlı bir araçtan taranmaya başlandıklarını söyledi. Açılan ateş sonucu da kızı Saada Darwich'in karnından vurularak yaşamını yitirdiğini anlatan baba, saat 23.00'e kadar cenazenin yerde kalmasına rağmen askerlerin kızının cenazesini alarak sınırın Türkiye tarafına geçmelerine izin vermediklerini ve kendilerini bu konuda tehdit ettiklerini ifade etti. 

51232

Baba Darwich, askerlerin uyarılarına rağmen kızının cenazesini yerde sürükleye sürükleye sınırın bu tarafına kendilerine ateş açan askerlerin içerisinde bulunduğu zırhlı aracın yanına kadar getirdiğini belirtti. Geldikten sonra da haber verilen ambulansın gelmesi ile birlikte kızının cenazesi ve iki torunu ile birlikte hastaneye geldikleri aktardı. 

Olayı haber alan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret ve BDP'liler, hastaneye gelerek olay hakkında aileden bilgi aldı.

Otopsi işlemi gerçekleştirildi

Rojava’nın Derik kentinden iki çocuğu ve babası ile Türkiye tarafına geçmek isteyen Rojavalı 30 yaşındaki Saada Darwich isimli kadının, Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Kuştepe Köyü Şabaniye mezrası yakınlarında, askerler tarafından dün akşam saatlerinde üzerlerine açılan ateş sonucu yaşamını yitirmesi sonrası, cenazesi ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Sabah saatlerinde askeri savcının gelmesiyle birlikte Darwich’in otopsi işlemi gerçekleştirildi.

Ailesinin teslim almayı beklediği Darwich’in cenazesi ardından defnedilmek üzere Derik’e doğru yola çıkartılacak. Darwich’in cenazesini teslim almak üzere ailesinin yanı sıra BDP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce vatandaşın hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89