• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Rojava'da çatışmalar sürüyor

Rojava'da çatışmalar sürüyor
EL Kaide bağlantılı gruplar 16 Temmuz’da bir saldırı ardından Serêkaniyê’den çıkarılmaları ile başlayan çatışmalar bir çok noktada sürüyor.

Batı Kürdistan Serêkaniyê kenti ile Haseke arasındaki yolda El Kaide’ye bağlı grupların tankla YPG ve Asayiş kontrol noktasına saldırması ardından yaşanan çatışmalarda yeni bilançoya göre 41 saldırgan öldürüldü. Girkê Legê il Til Koçer arasında ise 25 El Kaide üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Alınan bilgilere göre El Kaide’ye bağlı güçler ile El Nusra Cephesi gece yarısı (yerel saatle 00.00) Haseke ile Serêkaniyê arasındaki yol üzerinde bulunan Mişrafa Köyü yakınında YPG kontrol noktasına saldırdı. Mişrafa Köyü, Serêkaniyê’nin 4 km güneyinde yer alıyor.

46745

Tankla yapılan saldırı sonucunda 3 Asayiş üyesi ile bir YPG savaşçısı hayatını kaybederken, saldırı ardından yaşanan çatışmalarda 41 El Kaide üyesinin öldürüldüğü, onlarcasının yaralandığı bildirildi. Bir önceki bilançoda 20 saldırganın öldüğü bildirilmişti. Çatışmalar öğle saatlerinde de sürüyordu.

GİRKE LEGE’DE 25 EL NUSRA ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Batı Kürdistan’ın Girkê Legê kenti ile Irak sınırı yakınındaki Til Koçer arasında bulunan Sikeriyê Köyü yakınında YPG ile El Nusra arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 23 Temmuz Salı gecesi başlayan çatışmalarda 25 El Nusra üyesinin öldüğü ve bir YPG savaşçısının hayatını kaybettiği öğrenildi.

ÇELAXA’DA BOMBALI SALDIRI

Ayrıca Girkê Legê ile Çelaxa arasında bulunan Zexire Köyü yakınlarında bugün saat 11.00 sıralarında Asayiş kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 2 Asayiş üyesi hayatını kaybetti, yakında buluna araç yıkama yeri sahibin de aralarında olduğu 3 kişi yaralandı.

ÇATIŞMALAR 16 TEMMUZ’DA BAŞLADI

EL Kaide bağlantılı gruplar 16 Temmuz’da bir saldırı ardından Serêkaniyê’den çıkarılmaları ile birlikte saldırılarını arttırdı. Rakka’ya bağlı Til Ebyad’da da 20-23 Temmuz arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. El Ekrad Cephesi ile El Kaide arasında yaşanan çatışmalarda onlarca El Kaide mensubu öldürüldü.

Kürt mahallelerini hedef alana saldırılar üzerine YPG de bölgeye güç kaydırarak, kontrol noktaları oluşturdu. YPG kaynakları, 22 Temmuz günü akşam saatlerinde Til Ebyad’da yaşanan çatışmalarda 32 El Kaide üyesinin öldürüldüğünü, bir uçak savar ve bir BKC ağır otomatik silah ele geçirildiğini, bir tankın imha edildiği ve ağır silahlar taşıyan dört aracın darbelendiğini bildirmişti.

El Ekrad Cephesi ise 22’yi 23 Temmuz’a bağlayan gece Til Ebyad’ı özgürleştirme operasyonu başlattıklarını belirtirken, çıkan çatışmalarda en az 30 El Kaide üyesinin öldürüldüğü, 2’si emir olmak üzere 40’ını esir alındığını açıklamıştı.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89