• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Roj TV kapatılacak mı? Rasmussen yanıtladı

Roj TV kapatılacak mı? Rasmussen yanıtladı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile NATO Genel Sekreteri Andre Fogh Rasmussen Ankara'da ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Rasmussen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Davutoğlu'na Strasbourg'daki NATO Genel Sekreterliği seçimlerindeki gerginlik soruldu. Bakan Ahmet Davutoğlu, "Böyle bir gerginlik olmadı. Biz oradaki konularda mutabık olduğumuzu. Rasmussen de o konular hakkında elinden geleceğini yapacağını söyledi" dedi.

Rasmussen, "Dün akşamki iftar yemeği sıradışı bir kişisel deneyim kazanmama sebep oldu. Böyle bir fırsatı elde etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. NATO'nun genel sekreteri olarak görevlendirilmek büyük bir onur. NATO her zaman güvenlik, istikrar ve barış temin etmiştir. Ben NATO'nun aynen geçmişte olduğu gibi 21 yy'da da aynı biçimde görev yapması amacındayım. NATO'yu artık yenilememiz gerekiyor. Yeni bir stratejik kavramı uygulamaya koyacağız. Türkiye'ye de teşekkür ediyorum. Bu sayede çok güzel bir çalışma yapacağız. Pek çok konuyu detaylı görüştük. Afganistan konusunu ele aldık. Afganistan'da bir kere daha teröristlerin sığınma bulacağı bir mekan haline gelmesine göz yumamayız. Güvenlik güçlerini eğitmeye çalışıyoruz. Bütün ittifak üyelerinden, katkılarını sağlamalarını rica ediyoruz. Afgan ordusuyla askerleri böylece kendi imkanlarıyla ayakta durmayı başaracaklar. Afganistan'da bazı absürd anlaşılamayan neticelerle karşılaşıyoruz. NATO ile AB arasındaki işbirliği önemli. Bu işbirliğinin kalitesi sahadaki askerlerin güvenliğini tehlike altına alıyor. AB Türkiye ile mutabık kalamıyor. Ben NATO'nun Akdeniz diyaloğu çerçevesinde ülkelerle diyaloğuna önem veriyorum. Büyükelçileri ofisime davet ettim. İşbirliğini nasıl derinleştireceğimize dair görüşalışverişinde bulunduk. Bugün sayın Davutoğlu'yla da bu konuyu dile getirdik." dedi.

Rasmussen'e Roj TV'nin kapatılıp kapatılmayacağı da soruldu. Şöyle yanıt verdi: "Roj Tv'nin terör propagandası yaptığına dair net bir delil delil bulunursa yayınları durdurulacaktır. Zannediyorum Danimarka'nın hükümeti de bu konuya eğilecektir"

Strasbourg'ta gerçekleştirilen NATO zirvesine, Türkiye'nin Danimarka Başbakanı Rasmussen'in genel sekreterliğine karşı çıkması damgasını vururken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rasmussen hakkında yaptığı açıklamalar Avrupa medyasında geniş yankı yaratmıştı. Bakan Davutoğlu'na da gazetecilerden "Gerginlik aşıldı mı? " sorusu geldi. Davutoğlu şöyle yanıt verdi:

"Strasbourg'daki bir gerginlik değil. Ne Rasmussen'in kendisiyle ne de Danimarka ile bir gerginlik yaşanmadı. Biz Rasmussen'e gereke Danimarka Başbakanı gerek NATO Genel Sekreteri olarak yakın bir dost gibi baktık. Zaten, seçimlerde yaşanan olaylar sonrasında konuşulan meseleler oradayken son derece tutarlı bir çerçevede oturtulmuştu. Gerginlik olmadığı için aşılması söz konusu değil. Bu ziyarette o konuları bir kez daha gözden geçirdik. Kendisi her türlü çabayı göstereceğini, elinden geleni yapacağını söyledi. Söz konusu taahhütlerin yerine getirilmesini bekleriz AB ile NATO arasındaki. Türkiye şu ana kadar bütün taahhütlerini yerine getirmiştir. Kendisi NATO Genel Sekreteri olarak her zaman Türkiye’nin desteğini alacaktır. Türkiye 2001’den beri Afganistan’a zaten sürekli katkıda bulunuyor. Şu anda 795 askeri personel orada görev yapıyor. Afganistan’ın istikrarı için bir ek talep şu anda sözkonusu değil. Askeri eğitim konusundaki katkı ise Afgansitan gibi dost ülkelere her zaman verdiğimiz eğitim katkısı vardır. Güçlü bir Afgan ordusunun kurulması için Afganistan için önem taşıyor. Biz bu katkıları her zaman vermeye devam edeceğiz. Terör konusunda Türkiye’nin şu ana kadarki haklı talebi sürmektedir. Biz Rasmussen’den terör konusunda görüşmeler yaptık. Ben kendisine Türkiye’nin şu ana kadarki çalışmaları hakkında bilgi verdim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89