• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

'Roboski'yi unutursak kalbimiz kurusun!'

'Roboski'yi unutursak kalbimiz kurusun!'
Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nda görüşülürken Meclis önüne gelen Roboskî'ye Adalet Girişimi ‘raporu geri çekin’ çağrısı yaptı. Ancak...

Roboskî katliamına ilişkin alt komisyon raporu Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nda görüşülürken Meclis önüne gelen Roboskî'ye Adalet Girişimi ‘raporu geri çekin’ çağrısı yaptı. Ancak rapor TBMM'de oy çokluğuyla kabul edildi. 

BU RAPOR İNSANLIĞA DARBEDİR 

Burada açıklama yapan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, raporun şimdilik alt komisyonda olduğunu hatırlatarak, rapor onaylandığında ise Meclis’e ait bir rapor haline geleceğini ifade etti. Ünsal, “Rapordan anladığımız kadarıyla cinayetin nasıl ve hangi sorumluluk içerisinde gerçekleştiğine dair herhangi bir araştırma olmamıştır. Bu komisyon üzerine vazife olmadığı halde kasıt ve niyet soruşturmasına girmiştir” dedi. Ünsal, raporun insanlığa, hukuka ve adalete darbe vurduğu kadar Meclis’in saygınlığına da darbe vurduğunu belirtti. 

SUÇ AÇIK, RAPOR SKANDAL 

İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da “Bu kadar açık ve aleni bir suçun faillerinin açığa çıkarılmamasına dönük bir rapor hazırlanması gerçekten skandal. Parlamentonun görevi bu değildir” dedi. Türkdoğan, raporun geri çekilmesini istedi.

Roboskî'ye Adalet Girişimi Sözcüsü Tanju Gündüzalp ise, Roboskî katliamının insanlık suçu olduğunu ve er geç aydınlatılacağını ifade etti. Gündüzalp, “Uludere Alt Komisyonu, barış konusundaki kararlılığın hangi düzeyde olduğunu gösterecektir” dedi. 

Açıklamanın ardından, girişim üyeleri, adalet talebi ile ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Eyleme katılan aileler ve insan hakları savunucuları Meclis’te BDP grubu ile görüşürken, bir taraftan da görüşmenin sonucunu bekledi. 

AKP'LİLERİN OYLARIYLA KABUL EDİLDİ 

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, alt komisyonda kabul edilen Uludere Taslak Raporu’nu görüşmelerin ardından oy çokluğu ile kabul etti.

AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün başkanlığında toplanan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Uludere Alt Komisyonu'nun yaklaşık 15 ay süren çalışma sonucu hazırladığı raporu ele aldı. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, komisyon üyesi milletvekillerinin yanı sıra özellikle BDP ve Blok Grubu'ndan da çok sayıda milletvekili de katıldı. Toplantıda iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Federal Kürdistan Bölgesi sınırına TSK'nin düzenlediği hava operasyonu sırasında yapılan bombardımanda 34 kişinin yaşamını yitirmesi ilişkin kurulan Alt Komisyonu'nun hazırladığı 84 sayfalık raporda, olayın kasten yapıldığına yönelik herhangi bir delil elde edilemediğine vurgu yapılmıştı.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89