• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 14 °C

Roboski'li aileler: İsrail’in özrü size örnek olsun

Roboski'li aileler: İsrail’in özrü size örnek olsun
Roboski katliamında ölenlerin aileleri Mavi Marmara için İsrail’in özür dilemesinin ardından “Hak yerini buldu” diyen Başbakan Erdoğan’a seslendi: İsrail’i örnek al

İsrail’in Mavi Marmara olayıyla ilgili özür dilemesinin ardından Roboski katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri “Başbakan İsrail’i örnek alsın, özür dilesin” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16 uçaklarının bombardımanı sonucu 13 yaşında hayatını kaybeden Erkan Encü’nün annesi Felek Encü, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hak yerini bulmuştur. Mavi Marmara şehitlerinin kanı evvel Allah yerde kalmamıştır” dediğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bu sözü duyunca o kadar kötü olduk ki. Başbakan Mavi Marmara’dakiler için böyle diyor. Roboskî’de (Uludere) ölenler de insan, onların hiçbir suçu yoktu. Bizim de şehitlerimizin kanı yerde kalmasın” dedi. Encü 28 Aralık 2011’de yaşanan, 35 sivilin hayatını kaybettiği katliamla ilgili çıkan Meclis raporunu da eleştirerek sözlerine şöyle devam etti: “Kasıt yok diyorlar. Koordinasyon hatası diyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, bunlara inanmıyoruz, kasıt vardı. Artık Roboskî’den hiç kimse bahsetmiyor. Hükümete sesleniyorum. İsrail’i örnek alsın. İsrail gibi onlar da, bizden özür dilesin.”

Marmaris’te olsaydı

Katliamda hayatını 17 yaşındayken kaybeden Serhat Encü’nün ağabeyi Veli Encü de ölenler Kürt olduğu için Roboski katliamının hükümet tarafından görmezden gelindiğini ileri sürerek, “Allah korusun, bu olay Marmaris’te yaşanmış olsaydı böyle olmayacaktı. Hükümet kendilerine yapılan haksızlığı görüyor ama kendilerinin yaptığı haksızlığı görmüyor” diye konuştu. Encü, Mavi Marmara baskınında olay yaşandıktan sonra hemen müdahale edildiğini, yarım saat sonra helikopterlerin geldiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama Roboskî’de insanlar üç saat dört saat yaralı şekilde yardım bekledi, kimse gelmedi. Burada biz ötekileştiriliyoruz, küçümseniyoruz, acılarımız görmeden geliniyor. Devlet Uluderelilere karşı hatalıdır. Hatadan dönüp bir an evvel özür dilenmesi gerekiyor.”

“Gerekirse özür dileriz” demişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Roboski katliamından yaklaşık bir yıl sonra yaptığı açıklamada, bir yandan ölenlerin arasında “PKK’li” olabileceğini ima ederken bir yandan da öldürülenlerin ailelerinden özür dilenebileceği sinyalini vermişti. Erdoğan 21 Aralık 2012’de yaptığı konuşmada şunlar söylemişti: “Uludere’yi bu kadar basite indirgemeyelim. Sonuçta terörist de sivildir. Biraz sabredelim ölen 34 kişiyle ilgili yargı kararını bekleyelim. Sürekli sivil denmesini bir beyin yıkama hamlesi olarak görüyorum. Daha netice ortaya çıkmadan terör örgütü ve uzantıları kalkıyorlar bize ‘illa özür dileyeceksin’ diyorlar. Gerekirse özür dilerim. Bir Dersim olayını yaşamış olan CHP, oralı olan başkanı yaşananları neden konuşamıyor... Bir Güngören olayını düşündüğünüz de bu sıradan bir olay değildi. Onlarca kişi şehit oldu. Bunlar hiç konuşulmuyor. Varsa yoksa Uludere.” (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89