• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Roboskîli aileler: Barış yüzleşerek gelir

Roboskîli aileler: Barış yüzleşerek gelir
28 Aralık 2011’de TSK’ye ait savaş uçaklarının bombardımanıyla çoğu çocuk 34 köylünün katledildiği Roboski’de adalet arayışı sürüyor.

Roboskîli aileler, 69. haftada da çocuklarının mezarı başında adalet istedi. Aileler adına konuşan Ferhat Encü, “Bu sürecin rehavetine kapılmayacağız. Adalet arayışımız sonuna kadar sürecek. Katliamlarla yüzleşmeyen bir devletin barışı samimi olmaz” dedi. 

‘DEDELERİMİZ ADINA ERMENİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUZ’ 

28 Aralık 2011’de TSK’ye ait savaş uçaklarının bombardımanıyla çoğu çocuk 34 köylünün katledildiği Roboskî’de adalet arayışı sürüyor. Çocuklarının fotoğraflarıyla bu hafta da mezarlıkta bir araya gelen aileler adına konuşan Ferhat Encü, Ermeni soykırımını hatırlatarak, devleti sadece Roboskî’yle değil 1915 katliamıyla da yüzleşmeye çağırdı. “Bu soykırıma biz Kürtler de alet edildik” diyen Encü, “Yaşattığımız acılar için Ermeni halkından dedelerimiz adına özür diliyoruz” dedi. Roboskî Katliamı’nın üzerinden 484 gün geçtiğini belirten Encü, “Buna rağmen bir arpa boyu yol dahi alınmadı. Her hafta burada, kardeşlerimiz ve çocuklarımızın mezarı başında sesimizi duyurmaya çalıştık. ‘Roboskî’ye adalet’ diyerek, onurlu ve insani mücadelemizi her türlü baskı, gözaltı, şantaj ve tutuklamaya rağmen sürdürmeye çalıştık. Fakat ne yazık ki, failler Meclis eli ile aklanmaya çalışıldı” dedi. 

45034

‘Sahtecilik ve Korsanla Mücadele Kongresi’nde konuşan Başbakanın Türkiye sınırında kurşun ve bombayla kimsenin ölmediğini söylediğini de hatırlatan Encü, Erdaoğan’a Roboskî’de katledilen 34 kişiyi hatırlattı. “Her yıl İran ve Irak sınırında 10’larca insan devletin döşediği mayınlara basarak ya da devletin güvenlik güçleri tarafından ateş açılarak hayatlarını kaybediyor” diyen Encü, “Birileri, Başbakanı hayal dünyasından uyandırmalı. Bu kadar acıların yaşandığı bir ülkede hiçbir şey olmamış gibi davranmak vicdansızlık ve akıl yitirmesidir” dedi. 

‘ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK’ 

Roboskîli aileler olarak onurlu bir barışı sonuna kadar desteklediklerini söyleyen Encü, “Bizim için hükümetin barışı desteklediğine dair samimiyet testi Roboskî ve diğer katliamların faillerinin yargılanması için Hakikatleri Araştırma Komisyonlarının kurulması, koruculuk sisteminin kaldırılması ve köye dönüşün sağlanmasıdır. Bu sürecin rehavetine kapılmayacağımızı bir kere daha söylüyoruz. Adalet arayışımız sonuna kadar devam edecektir. Katliamlarla yüzleşmeyen bir devletin barışının da samimi olmayacağını bir kere daha ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89