• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 5 °C

'Roboski'de katlettiniz serbestsiniz, tecavüz ettiniz yine serbestsiniz. Nerdesin ey adalet...'

'Roboski'de katlettiniz serbestsiniz, tecavüz ettiniz yine serbestsiniz. Nerdesin ey adalet...'
Bingöl'de bir çocuğa 6 askerin cinsel istismar ve tecavüzde bulunması protesto edildi.

Bingöl'de E.A. isimli çocuğa, 6 askerin cinsel istismar ve tecavüzde bulunması olayına ilişkin sosyal medya üzerinden bir araya gelen kalabalık bir grup, Bingöl Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Jin jiyan azadî" sloganı atan kitle adına konuşan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Can İnce, hiçbir din ve vicdanın kabul edemeyeceği bir olay ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Bu vicdani bir durumdur. Hiçbir insan kitlesinin, hiçbir dinin kabul edemeyeceği bir durumdur. 16 yaşındaki bir çocuğa yapılan bu durumu hangi mahkeme, faillerini böyle serbest bırakır. Böyle bir adalet olmaz. Bu kararı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz" dedi. 

46066

Olayın failleri cezalandırılmadığı için bu suçların artarak devam ettiğnin altını çizen İnce, faillerin cezalandırılması için ellerinden gelen tüm demokratik haklarını kullanacaklarını kaydetti.

Yapılan açıklamanın ardından kitle, "Roboski'de katlettiniz serbestsiniz, tecavüz ettiniz yine serbestsiniz", "Nerdesin ey adalet" ve "Adalet şimdi kör, sağır, dilsiz" dövizlerini taşıyarak, Dört Yol Saat Kulesi'ne kadar yürüdü. 

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA 

Bingöl’de E.A. isimli çocuğa 6 askerin cinsel istismarda ve tecavüzde bulunduğu iddiası üzerine sosyal medya üzerinden “#BingoldekiTecavuzeSessizKalma” denilerek, kampanya başlatıldı. 

 Gizlilik kararı olan davada yargılanan 4 askerin mahkeme tarafından tutuklandıktan sonra yapılan itiraz sonucunda serbest bırakıldıkları ortaya çıkmıştı.

Baluken Başbakan’a sordu

Öte yandan Bingöl Milletvekili BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Twitter hesabında, Bingöl’de lise öğrencisine düzmece senaryolarla müebbet hapis veren adaletin tecavüzcüleri serbest bıraktığına dikkat çekti. Baluken, “Adaletiniz de, insanlığınız da batsın. Bingöl’de halk karara ilişkin en kısa zamanda tepkisini gösterecek” diye yazdı. Bu tür davalarda bakanlığın görevlendirdiği müfettişlerin kadın aleyhinde yargıya etkide bulunduğu görülmüştür.

Davayı Başbakan Tayyip Erdoğan’a da soran Baluken, tüm bunlar yaşanırken, uzman çavuşların serbest bırakılmasının, dosyaya gizlilik kararı konmasının ve ayrıca aynı köye şu anda yeni bir askeri karakol yapılıyor olmasının bölge halkının tepkisine yol açtığını da kaydetti. “Belirtmek gerekir ki, devletin bu tarz bir adaletsizliği ortaya koyması, yeni karakol yapmak istemesi bölge halkında ciddi anlamda huzursuzluk yaratmaktadır. Baluken, mahkeme süreci ve yeni karakol yapımının sürmesi kabul edilebilir değildir” şeklinde tepki gösterdi.

Bingöl Başsavcılığı'ndan açıklama

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel istismar suçu soruşturmasının devam ettiğini ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için gizlilik kararı alındığı kaydedildi.

11 Mayıs 2013 tarihinde kolluk görevlilerine mağdurun şüphelilerden birisinin evinde bulunduğunu bildirmesi üzerine soruşturmaya başlanıldığı bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Mağdurun ifadesinde farklı zamanlarda şüphelilerin kendisi ile cinsel ilişkiye girdiğini, bu sürecin 2011 yılı ile 2013 yılları arasını kapsadığını belirtmesi üzerine şüphelilerden 4'ü tutuklanmak üzere sevk edildikleri Bingöl Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştır. Fakat sonraki süreçte farklı tarihlerde olmak üzere şüpheliler tarafından yapılan itirazlar üst mahkeme tarafından kabul edilerek şüphelilerin tahliyeleri yönünde karar verilmiş, soruşturma devam ederken yeni delil durumuna göre şüpheli sayısı 8'e çıkmış, delillerin toplanma işleminin halen devam ediyor olması ve bilgi kirliliğine mahal vermemek için 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununca soruşturma dosyası ile ilgili olarak kısıtlama (gizlilik) kararı alınmış olup, toplam 8 şüpheli hakkında soruşturma işlemleri devam etmektedir."

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89