• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Roboski'de 600 gündür adalet yok!

Roboski'de 600 gündür adalet yok!
Roboski katliamının 600. gününde aileler, kendilerine verilen para cezaları ve yürütülen soruşturmalara karşı yürüyüş yaparak katliamın faillerinin bulunmasını istedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 kişinin katledilmesi üzerinden 600 gün geçmesine rağmen faillerin bulunması ve yargılanması için başlatılan soruşturma savsaklanırken, Roboskili ailelerin tepkileri de sürüyor.

Roboskili aileler, katliamın 500. Gününde yaptıkları yürüyüşe ilişkin karakoldan kendilerine gönderilen tutanaklara karşı bugün ayaktaydı. Bejuh (Gülyazı) köyü Şantiye Mahallesi'nde saat 17.00'da bir araya gelen aileler, Gülyazı Tugayı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık, "katil devlet hesap verecek", "Şehit na mirin", "failler yoksa barışta yok" sloganları attı. Askerler, tugaya yüz metre kala barikat kurarken, aileler, barikat önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından sonra kendilerine gönderilen olay yeri tutanakları ile ailelerin devlet için hazırladıkları katliam tutanakları jandarmanın üzerine attı. Daha sonra aileler, Şantıye Mahallesi'ne doğru yürüdü.

'Yapılanlara bakılırsa ilerleme yok'

Burada basın açıklamasını okuyan Veli Encü, katliamın üzerinden 600 gün geçtiğini ve katliamın açığa çıkarılması için yapılanlara bakıldığında, iğne ucu kadar bile ilerleme kaydedilemediğini hatırlattı.

Devletin yine kendilerini korkutma politikalarıyla cezalandırmaya devam ettiğini vurgulayan Encü, "34 masum yakınımızın acısını en taze haliyle yüreğimizde hala yaşıyorken ve en acısı 34 kişiyi katledenlerden hesap sorulmamış iken bizlere karşı dayattığınız baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ve idari para cezaları gibi dayatmaların ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bizleri mücadelemizden geri çekmek, farklı yöntem ve dayatmalarla haklarını arayan bizleri susturmaya çalışmanız 600 gündür devam etmekte yaşadığımız bölgedeki savcı ve asker bizleri hak arayışımızdan yıldırmak için utanmadan usanmadan bütün mesailerini bizlere ayırmaktan asla vazgeçmediler.

Bugün Uludere yol ayrımında kontrol noktasında askerler tarafından art niyet gözetilerek 28 Aralık 2011'de devletin savaş uçakları tarafından 34 akrabamızın ölümüyle sonuçlanan katliamdan sağ kurtulan Servet Encü gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştır. Bürokratların bize ve yaşadığımız katliama yönelik bakış açılarını her gün farklı yöntem ve uygulamalarla çok açık bir şekilde görüyor ve anlaşılan görmeye de devam edeceğiz" dedi.

'Adalet arayışımız devam edecek'

11 Mayıs 2013 tarihinde katliamın 500. günü vesilesiyle gerçekleştirdikleri karanfil yürüyüşüne yönelik haklarında uygulanan cezalar ve devam eden soruşturmaların kendilerini bir kere daha üzdüğünü ve adalet beklentilerini umutsuzluğa sürüklediğini kaydeden Encü, "11 Mayıs 2013 tarihinde sadece yakınlarımızın katledildiği yeri görmek ve karanfil bırakmaktan başka amacı olmayan biz ailelerin ve yürüyüşümüzden sonra hakkımızda hazırlanan ve bizler açısından hiçbir geçerliliği ve meşruluğu bulunmayan tutanakları protesto etmek ve çoğunluğu çocuk 34 yakınımızın paramparça edilerek katledildiği tarihe yönelik Türkiye Cumhuriyeti devletine biz Roboskili aileler gerçek bir tutanak sunmak için buradayız. Daha önce birçok kez söyledik, şimdi yine yineliyoruz, katliam açığa çıkartılıncaya kadar, failleri yargı önüne çıkarılıncaya kadar ve failler yargılanıp ceza alıncaya kadar adalet arayışımız devam edecektir.

Sorumluları ister asker olsun, ister siyasiler olsun bizim adalet arayışımız bunu her kim yaptıysa bu ortaya çıkarılıncaya kara devam edecektir" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89