• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 3 °C

Roboskî’de 500 gündür yas var, adalet yok

Roboskî’de 500 gündür yas var, adalet yok
TSK’ya ait savaş uçaklarının bombardımanıyla çoğu çocuk 34 köylünün öldürüldüğü Roboskî Katliamı’nın üzerinden tam 500 gün geçti.

TSK’ya ait savaş uçaklarının bombardımanıyla çoğu çocuk 34 köylünün öldürüldüğü Roboskî Katliamı’nın üzerinden tam 500 gün geçti. Aradan geçen bunca zamanda ne hükümet bir özür diledi, ne katliamın failleri ve emri verenler yargı önüne çıkarıldı. Bugün katliamın gerçekleştiği bölgeye yürüyecek olan ailelerin adalet arayışı sürüyor.

KATLİAMI ÖRTME ÇABASI DEVAM EDİYOR 

28 Aralık 2011’de 34 köylünün katledildiği Uludere’ye bağlı Roboskî köyünde acılar hâlâ çok taze. 500 gündür her hafta mezarlıkta bir araya gelen ailelerin yası da adalet arayışı da sürdü. Hükümet yetkililerinin katliamın ardından yaptığı açıklamalarla acısına acı kattığı Roboskîliler hükümete ve Başbakana öfkeli. Aradan geçen 500 gün boyunca katliamın faillerinin açığa çıkarılması için hiçbir adım atmayan AKP Hükümeti, Mecliste oluşturulan Uludere Komisyonundaki çoğunluğuyla da katliamın üzerini örten bir rapor hazırladı. Kamuoyu vicdanını yaralayan ve Roboskî’ye ilişkin gerçeklerin üzerini örten rapor Roboskîliler için yeni bir acı oldu. 

34 KARANFİLLE ANILACAKLAR 

Bugün katliamın 500. günü nedeniyle kaybettiği çocuklarının fotoğraflarıyla sınıra yürüyecek olan aileler, katliamın gerçekleştiği 13 numaralı sınır taşı yakınına karanfiller bırakacak. Katliamda yakınlarını yitirenlerden Ferhat Encü yaptığı açıklamada, “Tam 500 gün geçti. Yargı da hükümet de adalet için en ufak bir adım atmadı. Bugün yaşanan tam bir utançtır” dedi. 

ADALET ARAYIŞI SÜRECEK 

Ailelerin 500 gündür adalet için mücadele ettiğini ve acılarının hâlâ taze olduğunu söyleyen Encü, “Biz adalet istedik, başka Roboskîler yaşanmasın diye mücadele ettik ama bugüne kadar hiçbir adım atılmadı” dedi. Barış sürecine girilen koşullarda bile Roboskî için bir adım atılmadığını söyleyen Encü, “Böyle acı bir katliamla yüzleşemeyen hükümetin barış konusunda samimi olabileceğini düşünmüyoruz. Biz katillerin açığa çıkarılmasını, hesap sorulmasını isterken, devlet hâlâ bize baskı uyguluyor. Adalet arayışımızı engellemeye çalışıyor. Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Adalet arayışımız sürecek. Kaybettiğimiz canların 500. ölüm gününde öldürüldükleri yere 34 karanfil bırakacağız, bir kez daha adalet isteyeceğiz. Tüm kamuoyundan da Roboskî Katliamı konusunda daha fazla duyarlılık bekliyoruz” dedi. (Evrensel)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89