• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Roboski: Hangi yüzle geliyorsunuz?

Roboski: Hangi yüzle geliyorsunuz?
Roboskîli aileler kendileri ile Uludere’de görüşmek isteyen AKP’li bölge milletvekillerinin talebini reddetti.

Roboskîli aileler kendileri ile Uludere’de görüşmek isteyen AKP’li bölge milletvekillerinin talebini reddetti. Aileler daha önce de AKP’li Uludere Komisyonu üyeleri ve Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın geldiğini ama katliamın üzerinin örtüldüğünü belirterek, “Ne yüzle geliyorsunuz” diye sordular. 

‘AKP’LİLER KATLİAMIN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ’ 

AKP bölge milletvekillerinin Şırnak’ta gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Uludere’de Roboskîli ailelerle yapmak istedikleri görüşme, ailelerce reddedildi. Katliamda kardeşi Nadir Alma’yı yitiren Hikmet Alma, “AKP’li vekillerin Uludere’ye geleceğinden haberimiz vardı. Bizimle Uludere’de görüşmek istediler. Ancak biz aileler bu talebi reddettik. Tepkimizin ne olacağını bildikleri için de Roboskî’ye gelmediler. Daha önce Başbakanın eşi Emine Erdoğan’ı ve Meclis Uludere Alt Komisyonunu burada ağırladık. Fakat katliamın aydınlatılması için hiçbir adım atılmadı ve katliamın üstü örtüldü” dedi. 

‘SAMİMİ DEĞİLLER’ 

Kürt sorununun çözümü için görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Alma, “Barış sürecinde ‘silahlara veda’ diyen Başbakan sadece Uludere ve köylerinde son bir haftada 205 kişiye koruculuk adı altında silah verdi. Burada iş imkanları kısıtlı olduğu için gençler koruculuğa mecbur bırakılıyor. Kaçakçılıkla geçimini sağlayan gençler de koruculuğa zorlanıyor. Korucular evinde oturup maaş alıyor” dedi. Katliam gününden bu yana her gün feryat ettiklerini, faillerin yargılanmasını, onurlu bir barışın sağlanmasını istediklerini belirten Alma, “Ancak barış sürecinde AKP’nin attığı adımları samimi bulmuyoruz. Bu açık katliamın sorumluları hâlâ dışarıda” dedi.

‘KATİLLERİ KORUYANLARLA GÖRÜŞECEK NEYİMİZ VAR?’ 

Nadir Alma’nın annesi Azime Alma ise “AKP heyeti hangi yüzle karşımıza çıkmak istiyor? Ne yüzle geliyorlar? Çocuklarımızın katillerini koruyan zihniyetle biz bir araya gelemeyiz” dedi. 

Katliamda yaşamını yitiren Selam Encü’nün annesi Semire Encü de, AKP’li vekillerin Uludere’ye gelmesine tepki göstererek, “Katliamı aydınlatmadan hangi yüzle geliyorlar? Bizim onlarla görüşecek bir şeyimiz yok” dedi. Katliam aydınlatılmadığı sürece barışa da güvenleri olmadığını ama her şeye rağmen barış istediklerini söyleyen Encü, “Önce devletin kirlerden arınması gerek. Cezaevlerindeki tutukluları bıraksınlar, akan kan dursun. Selam oğlumu kaybettim, evlat acısı kadar zor bir şey yok Barış olsun, Bilal oğlum yaşasın” şeklinde konuştu. 

‘BARIŞIN YOLU ROBOSKÎ’DEN GEÇER’ 

Katliamda yaşamını yitiren, Mehmet Ali Tosun’un kardeşi Rahşan Tosun da AKP’lilerin görüşme teklifine tepki gösterenlerden. “Kardeşlerimin katilleri ile bir araya gelmem” diyen Tosun, “Daha önce de geldiler. Boş boş gelip gidiyorlar. Bizim ikiyüzlü insanlarla görüşeceğimiz bir şey yok” şeklinde konuştu. Katliamda ölen Serhat Encü’nün ağabeyi Veli Encü de, “Roboskî Katliamı AKP hükümetinin yakasında kara bir leke olarak kalacak ve bu katliamı gerçekleştirenler bir gün mutlaka adaletin önüne çıkarılıp hesap verecek. Hükümet samimi bir barış süreci yürütmek istiyorsa önce Roboskî Katliamı’nı aydınlatmakla başlamalıdır. Barışın yolu Roboskî’den geçer.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89