• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

'Roboski dört parça Kürdistan’a verilmiş bir mesajdır'

'Roboski dört parça Kürdistan’a verilmiş bir mesajdır'
Kürt partileri, Hükümetin katliamın üstünü örtmek istediğini belirterek, “AKP Roboskî’de gerçek yüzünü gösterdi” dediler.

Üzerinden bir yıla yakın süre geçen Roboskî Katliamı soruşturmasında bir arpa boyu yol alınamamasını ve sorumluların hâlâ yargı önüne çıkarılmamış olmasına tepki gösteren Kürt partileri, Hükümetin katliamın üstünü örtmek istediğini belirterek, “AKP Roboskî’de gerçek yüzünü gösterdi” dediler. 

ÖSP: AKP KATLİAMI ÖRTÜYOR

“Roboski Kürdistan’ın dört parçasında yaşanan Kürtlere verilmiş bir mesajdı” diyen Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Bu mesaj, ‘sakın ha aklınızdan ne özerklik ne bağımsızlık ne de federasyon geçirin’ anlamı taşıyordu” dedi. AKP hükümetinin katliamı örtmeye çalıştığını söyleyen Çiftyürek, “AKP meselenin uluslararası boyuta taşınmasını da istemiyor. Meclis’te de katliamın gündeme getirilmesi AKP tarafından engelleniyor. Katliamın aydınlatılması için güçlü bir muhalefet yaratılmalı” dedi. 

KADEP: ROBOSKÎ DEVLET POLİTİKASI 

KADEP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Baksi ise, “AKP iktidara geldiği zaman bazı insanlarda umut yarattı. Bunlar İslamcıdır, Cumhuriyette Kürtlerin inkârı üzerine kurulmuştur. AKP bizi anlayacak, bizim bazı haklarımızı verecek şeklinde yaklaşımlar oldu. Fakat zaman içinde AKP’nin İttihat Terraki’nin sağ kolu olduğu anlaşıldı. AKP devletçi bir hükümettir. Kürtlere şirin görünmek için TRT-6’yı açtı, bu göz boyamaktan ibaretti” dedi. AKP’nin devleti tamamen ele geçirdikten sonra gerçek kimliğini gösterdiğini söyleyen Baksi, “Roboski katliamıyla AKP kendini gösterdi. Failler bilinmesine rağmen açıklama yapılmıyor. Öyle anlaşılıyor ki, bu bir devlet politikası” dedi. Katliama uluslararsı tepkinin de yetersiz olduğunu belirten Baski, “BM nezdinde bir cezalandırma yapılalıydı” dedi. 

BDP: AKP ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ 

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ise, geçen süreçte AKP hükümetinin Roboskîlilerden özür bile dilemediğini hatırlatarak, “Kürtlere yönelik Cumhuriyetin ilk döneminden bu yana katliamlar uygulandı” dedi. Zümrüt de katliamın üzerinin örtülmeye çalışıldığına işaret ederek, “Öte yandan AKP, Roboskî Katliamını protesto edenleri yargılıyor” dedi. Meclis İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu’nda hazırlanan raporun bir türlü tamamlanamamasını eleştiren Zümrüt, “Katliamı kimin yaptığı bellidir. Biz yanlı bir rapor çıkacağını düşünüyoruz. Failler yargılanmalı. Mevcut tutum sürerken raporun açıklanması da bir anlam ifade etmez” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89