• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Redhack'ten savcılara: Tınnn

Redhack'ten savcılara: Tınnn
"Tınnnnnnnnn!" başlıklı yazısında RedHack'i masaya yatıran Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, dünyanın ilk sanal terör örgütünü yazdı.

Cüneyt Özdemir, terör örgütü ilan edilen Redhack'i yazdı.

Şu günlerde yürütülen bir terör örgütü soruşturmasının sonucunu merakla izliyorum. Zira dünyanın ilk sanal terör örgütünü icat etmeyi başardık. Son yıllarda özellikle resmi internet sitelerini hack’leyerek ün kazanmaya başlayan bu ‘örgüt’ en son Dışişleri Bakanlığı’nın sitesini hack’leyince kıyamet koptu. Olay ABD ve Türkiye arasında neredeyse diplomatik bir krize neden oldu. Türkiye resmi olarak Twitter’daki hesaplarını kapatmalarını istedi ancak bunun için gerçekçi bir gerekçe gösteremedi.

Twitter’dan cevap ‘hayır’ olunca bu sefer soruşturmada savcılık tarafından terör örgütü olarak tanımlandı. RedHack dosyası artık terörle mücadele şubesinde. Böylece artık resmi olarak RedHack’in sanal bir terör örgütü ilan edilmesi için ilk adım atıldı. Gelin görün ki bu çok tuhaf bir örgüt.

 HİLAL CEBECİ BİLE DESTEK VERDİ

 Zira örgütün üyeleri böylesine ciddi bir iddiadan korkmak yerine işin dalgasındalar. Dışişleri’nin bu manevrasından sonra Twitter, RedHack’in 40.000 kişinin takip ettiği hesabını kapattırdı. Hemen yeni bir hesap açtılar. Bir günde takipçi sayıları 12.000 kişi oldu. 6 saat içinde 19.000 kişi ‘hepimizredhackiz’ yazıp hashtag’i Twitter’ın en çok yazılan sözcüğü olarak TT’ye soktular.

Yeni açılan hesaplarında RedHacker’ların ilk mesajlarından biri “ABD kiniyor, Disisleri nota veriyor, Twitter hesap kapatiyor, Savcilar ‘terorist’ ilan ediyor.. Ve sesi duyuyor musunuz->> ‘tinnnn’ ;)” oldu. Dün bu yazıyı yazdığım dakikalarda kendilerini takip eden Hilal Cebeci’yi de destekçileri arasına almışlardı. Hilal Cebeci babasının da devrimci olduğunu ve devrimcilerin yanında büyüdüğünü, RedHack’i desteklediğini söyleyen mesajlar atarken RedHacker’lar da kapitalizmin kadın vücudunu sömürmesine karşı olduklarının altını çizerek Hilal Cebeci ile dalga geçen takipçilerini sakinleştirmeye çalışıyorlardı. Dedim ya, oldukça eğlenceli bir terör örgütü ile karşı karşıyayız.

ORAK ÇEKİÇ VE MANİFESTO TERÖRİST OLMAYA YETERLİ 

Komedi sadece örgütün üyelerinde değil soruşturma aşamasında da devam ediyor. Dünya Anonymous veya WikiLeaks gibi örgütleri bile düpedüz terör örgütü ilan etmekte tereddüt ederken Türkiye RedHack’i terör örgütü ilan etmekte bir an bile tereddüt etmemiş gözüküyor. Peki, neden terör örgütü ilan edildiler derseniz bu kısmı daha da komik.

RedHacker ya da Kızılhacker’ların hesaplarındaki resimde orak ve çekiç bulunması ve bir manifestolarının bulunması! Gerçi ne sanayide çekiç ne tarımda orak ne de herhangi bir sol örgütte simge olarak orak-çekiç kullanılmayalı çok oldu ama kim takar! (Radikal)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89