• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

RedHack, 3 siteyi çökertti

RedHack, 3 siteyi çökertti
RedHack, Milli Güvenlik Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Ekonomi Bakanlığı'nın sitelerini çökertti.

İstanbul - Kızıl hackerlar olarak bilinen siber saldırı grubu RedHack, Milli Güvenlik Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Ekonomi Bakanlığı'nın sitelerini çökertti.

RedHack'in Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Ekonomi Bakanlığı'nın sitesi işsizliği protesto etmek amacıyla çökertildi.

TÜRK TELEKOM'U DA HEDEF ALDI

28 Nisan 2012 tarihinde gece saatlerinde Türkiye’nin birçok yerinde internetin kopmasıyla birlikte RedHack, olayı üstlenmişti. Ancak Türk Telekom’dan yapılan açıklamada olayın saldırıyla bir ilgisi bulunmadığı ve fiber altyapının yayılımı ve her noktaya ulaştırılmasına aracılık eden MPLS (Multi Protocol Label Switching) sisteminin kurulumu sırasında sorun çıktığına dikkat çekildi.

TWITTER HESABI KAPATILDI

Dışişleri Bakanlığı’nı hack’ledikten sonra bakanlığa “Oğlum bak git” mesajını gönderen RedHack’in çok geçmeden Twitter hesabı kapatıldı. Ancak çok geçmeden hacker grubu yeni bir hesap açtı ve kısa sürede yaklaşık 23 bin takipçiye ulaştı.

REDHACK NASIL HACK'LİYOR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Hürriyet'e yaptığı açıklamada hacker'ların DDOS saldırısını kullandığına dikkat çekildi ve şu sözlere yer verildi: "DDOS saldırısı ile çok sayıda kaynaktan (PC, sunucu gibi) özel geliştirilmiş yazılımlarla çok sayıda paket hedef internet sitelerine gönderirilir. Sistem kaynaklarının tüketilmesi ve bu sayede sistemin cevap veremez duruma gelmesiyle hacker'lar amacına ulaşmış olur. BTK, saldırıların önüne geçmek için bilgisayarlara antivirüs yazılımlarının kurulması gerektiğini vurguladı. Trend Micro Akdeniz Ülkelerinden Sorumlu Güvenlik Danışmanı İnanç Ilgın ise hacker'ların kurumların zaafını tespit ederek saldırdığını, bu sebeple kurumlarda kullanılan hassas önemdeki verilere sahip sistemlerin güncel tutulmasının altını çizdi.

"BİLGİSAYARLARI ZOMBİYE ÇEVİRİYORLAR"

Trend Micro Akdeniz Ülkelerinden Sorumlu Güvenlik Danışmanı İnanç Ilgın, RedHack’in kurumlara nasıl saldırdığını şöyle anlattı: “Redhack, saldırı için iki yöntem kullanıyor. İlk olarak binlerce bilgisayara zararlı yazılım sızdırıyor. Bu şekilde bilgisayarların kontrolünü ele geçiriyor ve bilgisayarlar “zombiye” dönüşüyor. Binlerce bilgisayar aynı anda saldırınca internet sayfaları çökmeye başlıyor. İkinci yöntemde ise bu kez kurumların zaafları tespit ediliyor ve saldırı başlıyor.” Ilgın, kurumlarda kullanılan hassas önemdeki verilere sahip sistemlerin güncel tutulmasının altını çizdi.

REDHACK KİMDİR

15 yıl önce 3 kişi tarafından kurulan RedHack’in çekirdek kadrosu küçük gibi görünse de grup, 100 kişiyi aşkın hacker’la birlikte çalışıyor. Anonymous’a nazaran grubun en önemli özelliği birbirini tanıyan üyelerden oluşması. Siyasi bir örgüye bağlı olmadıkları ısrarla belirten grup, kendilerini “komünist” olarak tanımlıyor.(hürriyet)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89