• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 10 °C

Rakel Dink: Dink davası yüzleşme davasıdır!

Rakel Dink: Dink davası yüzleşme davasıdır!
Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, "Hrant Dink davası benim, sizin davanız olmaktan çok, aynı zamanda yüzleşme davasıdır. dedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken öldürülen Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, eşinin öldürülmesi üzerine 100 kişinin de mahkum edilse kendisine bir getirisi olmayacağını belirterek, "Hepimiz özlemimizi alacak mıyız? Ama adalet yerine oturdu diye bir rahatlama gelecek. Türkiye değişiyor diye bir ön görüş başlayacak. Hissiyatımız değişmeye başlayacak. Hrant Dink davası benim, sizin davanız olmaktan çok, aynı zamanda yüzleşme davasıdır. Hrant Dink davası Türkiye'nin adaletle olan duruşunu sergileyecek bir davadır" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken öldürülen Hrant Dink'in ailesi ve avukatları, basın toplantısı düzenledi.

Dink'in eşi Rakel Dink basın toplantısında yaptığı konuşmada, aklının hep cinayetten önceki döneme takılı kaldığını anlattı.

Ölümler, tehditler, Agos Gazetesi önündeki protesto edilmeler yaşandığı sırada, "Başbakan, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, istihbarat ve emniyet birimlerinin nerede olduğunu" soran Dink, "Onlar neredeydi? Ben basit sıradan bir vatandaş, eş olarak, ev halkı olarak göz ardı etme hakkım olabilir. Ama onların bu görevlerde bulunarak göz ardı etmeye, görmemezlikten gelmeye, kör olmaya, sağır olmaya hakları yoktu" dedi.

Ruhsal ve bedensel olarak görünen devletin himayesi altında olduklarını, devletin insanları korumakla yükümlü olduğunu belirten Dink, şunları kaydetti:

"Ama burada ne görüyoruz, üç maymun görevi yapmıştır. Çünkü görmek istemiyor, duymak istemiyor, söylemek de istemiyor... Ne söyleyecek? Ya 'direk yapın', 'öldürün' diyecek yada susarak gene aynı şeyi söylemiş olacak. Mahkeme sonucu da bunu gösteriyor. Eşim öldürülmüş, 100 kişiyi de mahkum etseler bana ne getirisi olacak?

Hepimiz özlemimizi alacak mıyız? Ama adalet yerine oturdu diye bir rahatlama gelecek. Türkiye değişiyor diye bir ön görüş başlayacak. Hissiyatımız değişmeye başlayacak. Hrant Dink davası benim, sizin davanız olmaktan çok, aynı zamanda yüzleşme davasıdır. Hrant Dink davası Türkiye'nin adaletle olan duruşunu sergileyecek bir davadır."

Kendisinin Türkiye'de yapılan haksızlıklardan "midesinin bulandığını" savunan Dink, "Sivas davası da öyle, herkes çıkmış orada toplanmış, kendi dertlerini dile getiriyor. Yaşlı başlı kadınlar, erkekler göz yaşlarını siliyorlar davadan sonra, ama nerede bunu anlayabilecek yürek? Nerede anlayabilecek hissiyat? Gaz bombaları ile cevap veriyorlar o gözyaşlarına, o acılara, adaletsizliklere... Bilmiyorum, bakalım ne zaman göreceğiz adalet ışıltılarını?" diye konuştu.

Dink'in "Meydanlara bağırarak hakaret etmeyi biliyorlarsa, bağırarak özür de dilemeyi bilsinler. Patrikhaneye giderek kapalı kapılar ardında özür dilemesinler" ifadeleri üzerine, "kapalı kapılar ardında özür dilenmesin" diyerek neyi kastettiği soruldu.

Dink, "Hocalı anmasında o kadar hakaret pankartları vardı, o bağırarak hakaret değil miydi? Sonra niye gezdiler patrikhaneleri? Azınlıkların gönlünü almak için diye düşündüm" dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89