• BIST 10197.23
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 29 °C

Quest.net'in yöneticileri yurtdışına çıktı

Quest.net'in yöneticileri yurtdışına çıktı
Zengin etme vaadiyle para toplayarak bir saadet zinciri kuran Hong Kong menşeli Quest.net sitesinin Türkiye ayağına Mali Şube polisleri tarafından baskın yapıldı.

Operasyon kapsamında aralarında 3 kadının da bulunduğu 50'den fazla kişi gözaltına alındı. Mali Polis'in, ofis evlerine baskın yaptığı saatlerde şirketin üç üst düzey temsilcisi Rajesh Rao, V. Rajasekharan ve T.G. Kintanar Türkiye'de bulunuyordu. Ancak baskınların ardından İletişim Direktörü Rao ve Hukuk Bölümü Direktörü Rajasekharan ve yönetici T.G. Kintanar apar topar Türkiye'yi terk etti. İki yöneticinin şirkete yönelik Sanayi ve Maliye bakanlıklarının başlattığı inceleme konusunda görüş alışverişinde bulunmak için geldikleri öğrenildi. Zaman, 21 Şubat'ta Quest.net sitesinin 'Titan' benzeri saadet zinciri oluşturduğu yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Haberin yayımlanmasının ardından önce Sanayi Bakanlığı Hong Konglu şirketin işlemlerinin kanuna aykırı olduğu sonucuna vardı. Ardından da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Quest. net'in ticarî işlemlerini yakın takibe aldıklarını açıkladı.

Üç gün önce İstanbul Emniyeti Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi İstanbul'da Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Şirinevler ve Bakırköy'deki ofislere baskın düzenledi. Operasyon kapsamında şirketin para trafiğinde yer aldığı iddia edilen onlarca kişi gözaltına alındı. Baskınlar öncesinde yurtdışı menşeli şirketin üst düzey birkaç yöneticisi durumdan habersizce Türkiye'ye geldi. Yabancı konuklar hem şirketin Türkiye yapılanmalarını yakından görmek hem de haklarında çıkan haberlerin 'gerçeği yansıtmadığını' anlatmak için bir dizi görüşmelerde bulundu. Bir gazeteyi ziyaret eden T.G. Kintanar adlı yönetici burada, "Sanayi Bakanlığı'na başvurduk. İstanbul'da ofis açacağız. Türkiye'de otel alıp turist getireceğiz." dedi. Ancak gözaltıların duyulmasının ardından şirketin İletişim Direktörü Rajesh Rao ve Hukuk Bölümü Direktörü V Rajasekharan ile birlikte T.G. Kintanar da günler önce ayarlanan randevularını iptal ederek apar topar Türkiye'yi uçakla terk etti. Gerekçe olarak da uçuş saatlerinin erkene alındığı, bundan dolayı da görüşmelerin iki hafta sonra yapılmasının planlandığı belirtildi. Operasyonların ardından Zaman'a yazılı bir açıklama gönderen Quest.net İletişim Direktörü Rajesh Rao, şirketin yasa dışı bir örgütlenme ile bağlantılı bir yapılanma olmadığını iddia etti. Türkiye'de yaklaşık 38 bağımsız temsilcinin sözleşmesini askıya aldıklarını belirten yönetici, bir kişinin anlaşmasının da sona erdirildiğini açıkladı. Yetkili, 5 kişinin sözleşmesinin ise inceleme aşamasında olduğunu dile getirdi.

Quest.net halen Amerika, İran, Arnavutluk, Sri Lanka, Malezya, Endonezya ve Afganistan'da kanunen yasaklı. Türkiye'de ise faaliyetlerine devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89