• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 12 °C

Qadı Muhammed’i ananlar oklarını BDP’ye yöneltti

Qadı Muhammed’i ananlar oklarını BDP’ye yöneltti
Diyarbakır’da düzenlenen Qadı Muhammed’i anma töreninde BDP’liler ile bir grup siyasetçi ve yazar salonu terk etti.

Yekbuna Welat grubu tarafından Diyarbakır’da 31 Mart günü düzenlenen bir etkinlik ile Mahabad Kürd Cumhuriyeti kurucu cumhurbaşkanı Qadı Muhammed idam edilişinin 65. yıldönümünde anıldı.

36367

Roj Düğün salonunda düzenlenen etkinliğe BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, ÖSP Genel Başkan Yardımcısı Aziz Mahmut Ak, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kürt siyasetçi Fuat Önen, yazar Fehim Işık, yazar İbrahim Güçlü, Dicle Fırat Diyalog Grubundan Muhyettin Batmanlı ile çok sayıda kişi katıldı.

Toplantının açılış konuşması Kürdistanlı Devrimci Demokratlar (Demokratên Şoreşger ê Kurdistan) grubundan Ramazan Bulut tarafından yapıldı. Bulut konuşmasında "AK Parti bu son açıklamasıyla Kürdistanlıların politik iradesini BDP'nin ve dolayısıyla KCK'nın ve PKK'nın tekeline yönlendirme gafletini ortaya koymuştur. BDP Kürdistan'ın değil Türkiye'nin partisidir, bunu her fırsatta da dile getiriyor. Ayrıca BDP miletvekillerinin bir kısmı Kürt ve Kürdistanlıların oylarıyla Türk seçmenlerin oylarıyla seçilmişlerdir ve onların temsilcileridirler. Bu milletvekilleri ve temsilciler bu niteliyleriyle Kürt ve Kürdistan sorunun çözümünde asli muhataplar olmayacağı gibi BDP bütün Kürtleri ve siyasi kesimleri temsil eden bir parti değildir. Bize göre, Kürdistan'da Kürt oylarıyla seçilmiş AK Parti miletvekilerinin ve temsilcilerinin niteliği neyse, BDP'den seçilen miletvekilerinin ve temsilcilerinin niteliği odur." dedi.

36368

Açılış konuşmasında daha çok Qadı Muhammet’i anmak yerine toplantıya aynı grup tarafından davet edilen BDP’yi eleştiren, AKP’ye yer yer öven Bulut’un konuşmasına tepki gösteren Sur Belediye Başkanı Demirbaş ile çok sayıda BDP’li salondan ayrıldı. 

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın salondan ayrılmasından sonra Muhyettin Batmanlı bir konuşma yaparak, Qadı Muhammed’i anmanın önemine değindi. BDP’ye dönük ağır eleştirilere rağmen salonu terk etmeyen BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, etkinliği düzenleyenlerden konuşma talep ederek, eleştirilere yanıt vermek istedi.

Meral Danış Beştaş kendisine konuşma hakkı verilmemesi ve siyasi yapılar yerine öncelikli olarak İbrahim Güçlü’ye konuşma sırasının verilmesini protesto ederek, salondan ayrıldı.

36369

Konuşmasında Kürtlerin birliğinin önemine dikkat çekeceğini belirten Beştaş, siyasi partilere öncelik tanınmamasının doğru bir tutum olmadığını, davet edildikleri yerde hakarete uğramalarının anlaşılmaz olduğunu belirterek, farklı olumsuzlukların yaşanmaması için salonu terkettiklerini söyledi.

Kutlamada yaşananlardan dolayı aralarında Aziz Mahmut Ak, Fuat Önen, Fehim Işık’ın da bulunduğu bir grup da salondan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89